اخبار > نخستین نشست بنیاد حامیان دانشگاه یاسوج برگزار شد



دوشنبه ٢٥ ارديبهشت ١٤٠٢ :: ٠٨:٥٦
با حضور مسئولان و چهره های شناخته شده استانی

نخستین نشست بنیاد حامیان دانشگاه یاسوج برگزار شد

این نشست با حضور آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر یاسوج، دکتر مصطفی زمانیان مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم ، نماینده کانون قلم‌چی در استان، دکتر بهادر کرمی رئیس دانشگاه یاسوج و سایر مسئولان و چهره های شناخته شده استانی در سالن شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد.

نخستین نشست بنیاد حامیان دانشگاه یاسوج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه یاسوج ضمن خیرمقدم به حاضرین  گفت : با وجود اینکه دانشگاه یاسوج دانشگاه مادر استان است؛ اما هنوز هم جز دانشگاه‌های نوپاست و هرچه دارد از برکات نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس دانشگاه یاسوج افزود: دانشگاه یاسوج 5دانشکده دارد، ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده علوم پایه، دانشکده کشاورزی و دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست و 6هزار پانصد دانشجوکه قدیمی‌ترین آنها دانشکده فنی و مهندسی است.

دکتر بهادر کرمی در ادامه افزود: تقریبا 3400 دانشجو در خوابگاه اسکان دارند و با یک وضع فشرده و غیراستانداردی ساکن هستند؛ البته این وضع غیراستاندارد را اجاره خوابگاه بیرون از دانشگاه ترجیح می‌دهیم


وی در ادامه افزود: در دانشگاه روزانه قریب به 5هزار پرس غذا پخت می‌شود و علاوه بر این تعداد صبحانه و شام نیز به دانشجویان ساکن خوابگاه تعلق می‌گیرد. تأمین هزینه این تعداد غذا سنگین است

دکتر بهادر کرمی با اشاره به زیرساخت‌های دانشگاه یاسوج تصریح کرد: دانشگاه یاسوج و خلیج فارس که دو دانشگاه منشعب از دانشگاه یاسوج هستند که از لحاظ زیرساختی آن‌طور که باید قوی نیستند، در بین دانشگاه‌های جامع هفتمین جایگاه، پانزدهمین جایگاه پژوهشی را به خود اختصاص داد و علی رغم نوپا بودن جز دانشگاه‌های مطرح وزارت علوم است. دلیل این مطرح بودن وجود اعضای هیئت علمی جوان، پرکار، علاقمند و دانشمند است.


وی همچنین ادامه داد : بسیاری از دانشگاه‌های مطرح ایران و دنیا بر اساس کمک خیرین و واقفین مشکلات خود را رفع کردند مطرح شدند از جمله؛ دانشگاه هاروارد به ارزش موقوفات 34میلیارد دلار و بودجه پژوهشی یک میلیارد دلار، دانشگاه تگزاس، استفورد و دیگر دانشگاه‌های مطرح خارجی رقم موقوفات بسیار بالاست و در دانشگاه‌های داخل کشور دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شیراز، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه فردوسی مشهد از ارزش موقوفات بسیار بالایی برخوردارند.

دکتر بهادر کرمی با اشاره به وقف در دانشگاه‌ها تصریح کرد: تقریباٌ بیشتر دانشگاه‌ها با استفاده از موقوفات مشکلات خود را حل می‌کنند؛ زیرا 90درصدبودجه دانشگاه‌های وزرات علوم صرف هزینه‌ها می‌شود و اگر بخواهیم تفاوت دانشگاه و دبیرستان را بیان کنیم همین پرداختن به پژوهش در دانشگاه است. دانشگاهی که بودجه و حمایت مالی نداشته باشد نمی‌تواند به دانشگاه اثرگذار تبدیل شود.

وی در ادامه گفت: برخی اوقات رسانه‌ها از من سوال می‌کنند چرا دانشگاه اثرگذار نیست؟ همه ما می‌دانیم اولین نیاز برای تأثیرگذاری بودجه است.


رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به چگونگی تشکیل بنیاد گفت:این بنیاد صرف نظر از مسائل سیاسی و صرفاٌ برای کمک به روند علم، آموزش و پژوهش تشکیل شده است، در تشکیل این بنیاد با استفاده از مشورت همکاران و دکتر زمانیان_ مشاور وزیر علوم تحقیقات و فناوری، مشاوره شخص وزیر که ارتباط خوبی با خیرین دارد و همچنین سابقه ریاست دانشگاهی داشته‌اند استفاده کردیم.

رئیس دانشگاه یاسوج ضمن اشاره به نیازهای دانشگاه یاسوج برای جلب کمک خیرین گفت: تجهیزات داخلی خوابگاه‌ها وضعیت مناسبی ندارد، خوابگاه‌های متأهلی محدود است و حداقل به 80 واحد خوابگاه متأهلی نیاز داریم، نبود مکان مناسب در مجموعه خوابگاه‌ها برای برگزاری برنامه فرهنگی، عدم هوشمندسازی کلاس‌های درس، نبود بودجه برای ساخت و تجهیز دانشکده کسب و کار در دل دانشکده علوم انسانی، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و سایت‌های کامپیوتری تجهیزات ضعیف یا ناقصی دارند و همچنین برای جابه‌جایی دانشجویان در محیط دانشگاه و بیرون ز دانشگاه که حداقل به 5دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس نیاز داریم، بسیاری از دانشجویان مشکلات مالی دارند در حدی که در خرید ژتون‌های هفتگی خود با مشکل مواجهند صندوقی در دانشگاه پاسخ‌گوی نیاز دانشجویان نیست.


آیت‌الله سید نصیر حسینی _نماینده ولی فقیه استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه شهر یاسوج نیز در این همایش ضمن اشاره به ارزش وقف و انفاق گفت:  هزینه برای دانشگاه هزینه نیست،  چرا که منتج به علم اثربخش خواهد شدو به برکت پیشرفت های علمی و دانایی بود که ما به قدرت و عزت رسیدیم و از این طریق دشمن نتوانست بر ما غلبه یابد

نماینده ولی‌فقیه در استان در ادامه افزود: اگر بخواهیم شرارت ها را کاهش دهیم باید علم داشته باشیم اگر ما مجهز به سلاح‌های پیشرفته و موشک‌های نظامی پیشرفته نبودیم بعد از جنگ تحمیلی ده‌ها جنگ را بر ما تحمیل می‌کردند؛ چون از قدرت نظامی ما می ترسند حمله نمی‌کنند.

آیت‌الله حسینی همچنین گفت: اگر ما خودفروش و خودتحقیر نباشیم قوی خواهیم بود و این از طریق حمایت دانشگاه از طریق کمی و کیفی امکان پذیر خواهد بود چرا که پیشرفت دانشگاه یعنی قدرت یافتن مظلومین.


دکترمصطفی زمانیان  مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این نشست ضمن اشاره به برنامه‌های سند تحول گفت: همسو با نظر ریاست محترم جمهور و منطبق با سند تحول برنامه به شکل منشوری به دستگاه‌های اجرایی و نخبگان ابلاغ شد.

وی ادامه داد؛ آموزش عالی توجه به مردمی‌سازی دارد، جریان آموزشی فقط ایجاد جلب مشارکت مالی نیست بلکه ما در دانشگاه‌ها به مسائلی می‌پردازیم که منجر به اشتغال نمی‌شود و یکی از اولویت‌های دولت این است که جریان علم و فناوری را به سمت کاربردی کردن ببریم .

دبیرستاد خیرین وزارت علوم در ادامه گفت: ما دانشگاهی را بنا کردیم که بنا به فرموده مقام معظم رهبری باید پیشرو باشد در حالی که دانشگاه باید توانایی حل مسائل جامعه را داشته باشد؛ اما دانشگاه‌ها به این سمت حرکت نمی‌کنند.

وی با اشاره به گام دوم انقلاب تصریح کرد: آماده‌سازی برای گام دوم انقلاب از درون دانشگاه باید صورت گیرد و این نگاه دولت سیزدهم به آموزش است


وی افزود: ما در بنیاد حامیان دانشگاهی دنبال جمع آوری پول نیستیم و با پرهیز از هر حرکت سیاسی در دانشگاه دنبال پیشرفت در علمی و پژوهشی در دانشگاه هستیم و معنی و مفهوم دعوت سیاسیون این است که می‌توانند سنگی را از جلوی پای دانشگاه یاسوج بردارند،  اگر چه سیاسون شرکت کنند اما سیاسی نشود.

دکتر زمانیان در ادامه گفت: دانشگاه یاسوج باید شبکه فارغ التحصیلان خود را بشناسد و امیدواریم شبکه فارغ التحصیلان دانشگاه یاسوج سال آینده رونمایی شود

وی افزود: شبکه دوم یاسوجی‌های ساکن دیگر شهرهای ایران و خارج از ایران، علاقمندهستند به شهر و وطنشان کمک کنند، حتما ما یاسوجی‌های موفقی داریم که تمایل دارند به پیشرفت شهرشان و وطنشان دارند

مشاور وزیر علوم گفت: شبکه ارتباطی سوم توجه به ظرفیت اساتید و دانشجویان است؛ دانشگاه باید بتواند خیرساز و خیرپرور باشدوی در پایان گفت: ما دنبال پول نیستیم بلکه دنبال تربیت نسلی هستیم که بتواند مشکل هم اتاقی اش را حل کند.


بنابراین این گزارش، سید ناصر حسینی نماینده مردم  گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی نیز  در این همایش گفت: پل بین صنعت و پایان نامه‌هایی که در دانشگاه ها نوشته می شود باید در دانشگاه‌ها ایجاد شود

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برکت کارهای مردمی گفت: همه کارهایی که دولتی شد کم برکت شد؛ پیاده‌روی اربعین اگر برکت و قرب دارد مردمی بودن آن است، هرجا دولت پایش را در کارهای فرهنگی قرار داد و هر جا مردم نهاد شد پر برکت شد، دولت اگر بخواهد هزینه دو روز زائرین را فراهم کند، نمی‌تواند ولی ببینید مردم از کجا تا کجا کیلومترها سفره پهن می کند.   

وی همچنین گفت: من به عنوان یک جا مانده از قافله دوستانم هستم و  عنوان خادم این استان حاضرم به عنوان یک سرباز جامانده در کنار شما باشیم.


مدیرآموزش کانون قلم‌چی در کشور نیز در این نشست گفت: از سال 96 توفیقی حاصل شد در جمع مجموع خیرین مدرسه‌ساز استان کهگیلویه و بویراحمد را تشکیل دهیم.

وی ادامه داد، از سال 96 تاکنون 64 مدرسه در این استان ساخته شد و توفیقی شد از طریق ارتباطاتی که از طریق نام کانون حاصل شد از خرداد سال گذشته تاکنون47میلیارد تومان در حوزه مدرسه‌سازی به استان تزریق شود.

ریحان ناجی‌ مقدم در ادامه افزود:  از سال97 به دانشگاه یاسوج ورود کردیم و شروع کار  با حمایت از دانشجویان بی بضاعت بود و صد نفر از دانشجویان بورسیه شدند. وی با اشاره به تجهیز خوابگاه‌ها گفت: طی بازدیدی که از خوابگاه‌ها انجام گرفت سالن مطالعه خوابگاه‌ها و دو قرائت خانه و کتابخانه‌ بهمن بیگی تجهیز شد.

وی ادامه داد؛ با طرحی از جانب وزارت علوم قرار است 40 درصد  از ساخت خوابگاه توسط صندوق رفاه،  30 درصد توسط دانشگاه و 30 درصد دیگر نیز توسط خیرین، که در این طرح یک میلیارد برای دانشگاه یاسوج تعریف شد که سیصد میلیون سهم امروز تقدیم ریاست دانشگاه شد.

وی در ادامه گفت: به هر کدام از 7دانشکده دانشگاه یاسوج ده میلیون کمک هزینه خرید کتاب اهدا خواهد شد. ناجی‌‌نژاد افزود: مسئولین خوابگاه و دانشگاه به صورت دانشکده محور و خوابگاه محور نیازهای خود را لیست کنند و طبق اولویت اعلام کنند کمک خواهد شد.

وی در پایان گفت: برای حل مشکل تغذیه دانشجویان بی بضاعت لیست دانشجویان به گونه‌ای که آبروی آنها حفظ شود تهیه و ظرف یک هفته به ما تحویل دهند و با رویکرد همکاری جمعی در این راستا گام برداشت.


نخستین نشست بنیاد حامیان دانشگاه یاسوج با حضور آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر یاسوج، دکتر بهادر کرمی رئیس دانشگاه یاسوج و سایر مسئولان و چهره های شناخته شده استانی عصر امروز در سالن شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه یاسوج ضمن خیرمقدم به حاضرین  گفت: با وجود اینکه دانشگاه یاسوج دانشگاه مادر استان است؛ اما هنوز هم جز دانشگاه‌های نوپاست و هرچه دارد از برکات نظام جمهوری اسلامی است. رئیس دانشگاه یاسوج افزود: دانشگاه یاسوج 5دانشکده دارد، که قدیمی‌ترین آنها دانشکده فنی و مهندسی است، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده علوم پایه، دانشکده کشاورزی و دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست و 6هزار پانصد دانشجو. دکتر بهادر کرمی در ادامه افزود: تقریبا 3400 دانشجو در خوابگاه اسکان دارند و با یک وضع فشرده و غیراستانداردی ساکن هستند؛ البته این وضع غیراستاندارد را اجاره خوابگاه بیرون از دانشگاه ترجیح می‌دهیم.  وی در ادامه افزود: در دانشگاه روزانه قریب به 5هزار پرس غذا پخت می‌شود و علاوه بر این تعداد صبحانه و شام نیز به دانشجویان ساکن خوابگاه تعلق می‌گیرد. تأمین هزینه این تعداد غذا سنگین است. دکتر بهادر کرمی با اشاره به زیرساخت‌های دانشگاه یاسوج تصریح کرد: دانشگاه یاسوج و خلیج فارس که دو دانشگاه منشعب از دانشگاه یاسوج هستند که از لحاظ زیرساختی آن‌طور که باید قوی نیستند، در بین دانشگاه‌های جامع هفتمین جایگاه، پانزدهمین جایگاه پژوهشی را به خود اختصاص داد و علی رغم نوپا بودن جز دانشگاه‌های مطرح وزارت علوم است. دلیل این مطرح بودن وجود اعضای هیئت علمی جوان، پرکار، علاقمند و دانشمند است. وی همچنین ادامه داد : بسیاری از دانشگاه‌های مطرح ایران و دنیا بر اساس کمک خیرین و واقفین مشکلات خود را رفع کردند مطرح شدند از جمله؛ دانشگاه هاروارد به ارزش موقوفات 34میلیارد دلار و بودجه پژوهشی یک میلیارد دلار، دانشگاه تگزاس، استفورد و دیگر دانشگاه‌های مطرح خارجی رقم موقوفات بسیار بالاست و در دانشگاه‌های داخل کشور دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شیراز، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه فردوسی مشهد از ارزش موقوفات بسیار بالایی برخوردارند. دکتر بهادر کرمی با اشاره به وقف در دانشگاه‌ها تصریح کرد: تقریباٌ بیشتر دانشگاه‌ها با استفاده از موقوفات مشکلات خود را حل می‌کنند؛ زیرا 90درصدبودجه دانشگاه‌های وزرات علوم صرف هزینه‌ها می‌شود و اگر بخواهیم تفاوت دانشگاه و دبیرستان را بیان کنیم همین پرداختن به پژوهش در دانشگاه است. دانشگاهی که بودجه و حمایت مالی نداشته باشد نمی‌تواند به دانشگاه اثرگذار تبدیل شود. وی در ادامه گفت: برخی اوقات رسانه‌ها از من سوال می‌کنند چرا دانشگاه اثرگذار نیست؟ همه ما می‌دانیم اولین نیاز برای تأثیرگذاری بودجه است. رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به چگونگی تشکیل بنیاد گفت:این بنیاد صرف نظر از مسائل سیاسی و صرفاٌ برای کمک به روند علم، آموزش و پژوهش تشکیل شده است، در تشکیل این بنیاد با استفاده از مشورت همکاران و دکتر زمانیان_ مشاور وزیر علوم تحقیقات و فناوری، مشاوره شخص وزیر که ارتباط خوبی با خیرین دارد و همچنین سابقه ریاست دانشگاهی داشته‌اند استفاده کردیم. رئیس دانشگاه یاسوج ضمن اشاره به نیازهای دانشگاه یاسوج برای جلب کمک خیرین گفت: تجهیزات داخلی خوابگاه‌ها وضعیت مناسبی ندارد، خوابگاه‌های متأهلی محدود است و حداقل به 80 واحد خوابگاه متأهلی نیاز داریم، نبود مکان مناسب در مجموعه خوابگاه‌ها برای برگزاری برنامه فرهنگی، عدم هوشمندسازی کلاس‌های درس، نبود بودجه برای ساخت و تجهیز دانشکده کسب و کار در دل دانشکده علوم انسانی، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و سایت‌های کامپیوتری تجهیزات ضعیف یا ناقصی دارند و همچنین برای جابه‌جایی دانشجویان در محیط دانشگاه و بیرون ا