اخبار > همایش استانی گرامیداشت سال جهانی علوم پایه در دانشگاه یاسوج برگزار شد



يکشنبه ١٠ ارديبهشت ١٤٠٢ :: ٢٣:٢٠

همایش استانی گرامیداشت سال جهانی علوم پایه در دانشگاه یاسوج برگزار شد

این همایش با حضور؛ اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه و با حضور انديشمندان و دانشمندان علوم پایه در سالن شهید چمران این دانشگاه برگزار شد.

همایش  استانی گرامیداشت سال جهانی علوم پایه در دانشگاه یاسوج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج، در ابتدای این همایش دکتر بهادر کرمی رئیس دانشگاه یاسوج ضمن خیر مقدم به شرکت‌کنندگان خصوصا اساتید و دانشجویان علوم پایه گفت؛ دور هم جمع شده‌ایم که گرامی بداريم سال جهانی علوم پایه را که با تدبیر یونسکو، سال ۲۰۲۲ به این نام (سال جهانی علوم پایه) نامگذاری شد.

رئیس دانشگاه یاسوج ادامه داد؛ مهمانان گرامی در جمع ما هستند، که معلمان و سرگروه‌های علوم پايه، دبیران آموزش پرورش و معاون محترم آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان، که خدمت این بزرگواران نیز عرض سلام و خیرمقدم داریم، همچنین مهمانان ویژه‌ای نیز در جمع ما حضور دارند آقایان؛ دکتر ممقانی، دکتر رضوی نژاد، دکتر نجفی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی و امام حسین(ع) که سخنرانان ویژه این جلسه نیز هستند.

دکتر کرمی با اشاره به اینکه، امروز در این همایش شاهد اتفاق ویژه ديگری نیز خواهیم بود عنوان کرد؛ یک پیمان اخوت و برادری با امضای روسای دانشگاه جامع امام حسین(ع) و دانشگاه یاسوج، میان دانشکده علوم پایه دانشگاه یاسوج و دانشکده علوم پایه دانشگاه امام حسین (ع) منعقد می‌شود که همکاری‌های مشترکی را در زمینه آموزشی، پژوهشی و فناوری و... در آینده داشته باشیم؛ که این اتفاق امروز در این جلسه رخ می دهد.

رئیس دانشگاه یاسوج همچنین با بیان اینکه این مناسبت، مناسبت علمی و بسیار با ارزشی است ادامه داد؛ سازمان یونسکو در سال ۲۰۱۹ تدبیری اندیشید که سال ۲۰۲۲ را به نام سال جهانی علوم پایه و تأثیر علوم پایه در پیشرفت پایدار نامگذاری کنند.

وی ادامه داد؛ در سراسر جهان خصوصا در کشور عزیزمان ایران اسلامی، وزارت علوم متولی این موضوع شد، به هرحال یک مسئول ستاد جهانی کشوری تعیین شد که در بسیاری از دانشگاه‌ها برنامه‌هایی را در این زمینه داشتند و کم و بیش این برنامه‌ها ادامه دارند و همه حول یک محورند و آن اینکه؛ نقش علوم پایه در پیشبرد جامعه بشری به جایگاه کنونی چه بوده است.

دکتر بهادر کرمی رئیس دانشگاه یاسوج همچنین افزود؛ انسان اوليه به تدریج یک شناخت پیدا کرد نسبت به محیط اطرافش، آن شناخت حاصل کشفیات و تجربیات علمی بود که بدست آورد و همه میدانید که سير تحول و تکامل علم را در دنیا از قدیم تا به امروز، آن چیزی که ما به نام علم می‌شناسیم، در واقع در محاوراتمان از علم به آن یاد می‌کنیم به اعتقاد من ابتدایی چیزی که به ذهن میاد علوم پایه است، علومی که من یه مقدار فراتر از فیزیک و شیمی و ریاضی و زیست شناسی و...می‌دانم فلسفه، منطق، زبان و برخی از علوم دینی که در این قالب پایه می‌شود گنجانده شود.

رئیس دانشگاه یاسوج با بیان این نکته که ریشه و تنه اصلی علم از قدیم تا به امروز علوم پایه است افزود؛ آن چیزی که در ۱۰۰ساله اخیر اتفاق افتاد و اینهمه رشد تکنولوژی و کاربرد مسائل فناوری و امروز هم مسائل خاص فناورانه ما در سطح جهان داریم حاصل ابداعات و اختراعات علمی و کشفیات علمی روزهای اول است، شناخت ماده، کارکرد ماده، محیط پیرامون و ...

بنابراین گزارش، در ادامه این همایش، دکتر ممقانی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر رضوی نژاد و دکتر نجفی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع)، دکتر عوض پور عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج به سخنرانی نمودند. و دکتر نصیری قیداری استاد دانشگاه شهید بهشتی به صورت آنلاین به سخنرانی پرداخت. .

همایش گرامیداشت سال جهانی علوم پایه، صبح امروز یکشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲) به میزبانی دانشگاه یاسوج در سالن شهید چمران این دانشگاه برگزار شد.