اخبار > نشست شورای مشورتی دانشگاه برگزار شد/ تاکید دکتر عریان بر رفع نقاط ضعف



سه شنبه ٢ مهر ١٣٩٨ :: ١٥:٢٦

نشست شورای مشورتی دانشگاه برگزار شد/ تاکید دکتر عریان بر رفع نقاط ضعف

نشست شورای مشورتی دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

نشست شورای مشورتی دانشگاه برگزار شد/ تاکید دکتر عریان بر رفع نقاط ضعف

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه یاسوج در این نشست با تبریک کسب رتبه دوم دانشگاههای ایران و قرار گرفتن در بین 500 دانشگاه برتر جهان گفت: این افتخار بزرگی برای دانشگاه است و باید همواره در جهت بهبود شاخصها تلاش کنیم.


دکتر احمد عریان افزود: این رتبه بندی بر اساس ارزیابی 13 شاخص بدست آمده و نشان می دهد این شاخصها به طور مطلوب در دانشگاه یاسوج اجرا شده است.
وی بیان داشت: نقطه قوت اصلی دانشگاه در بخش پژوهش بوده که هم در کمیت و هم در کیفیت پژوهشها سرآمد بودیم.
دکتر عریان در این نشست گفت: ضعف هایی در دانشگاه وجود دارد که باید با برنامه عملیاتی و کاربردی این ضعفها به حداقل برسد.
وی در توضیح این نقاط ضعف گفت: نسبت مقاله به اعضای هیئت علمی دانشگاهها در دنیا بین 3.8 تا 4.5 است که این شاخص در ایران و در دانشگاه ما 1.2 است که تا رسیدن به نرم جهانی فاصله زیادی است و باید این موضوع به صورت ویژه بررسی و برای آن چاره اندیشی شود.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به این که بار اصلی تولید علم در دانشگاه روی دوش 10 نفر است افزود: این موضوع یک ضعف بزرگ هست و اعضای هیئت علمی باید در تولید علم و ارتباط با صنعت بیش از گذشته فعال باشند.
وی این موضوع را به کشوری که دارای اقتصاد تک محصولی است مقایسه کرد و بیان داشت: البته این موضوع در سالهای اخیر بهبود یافته و تولید علم در سالهای آتی باید توسط 25 درصد از اعضای هیئت علمی انجام گیرد.


دکتر عریان هدفمند نبودن پایان نامه ها را از دیگر نقاط ضعف اعضای هیئت علمی و دانشگاه بیان و تصریح کرد: بیشتر مقالات توسط دانشجویان کارشناسی ارشد تهیه می شود و می توان به جرات گفت که حرف جدیدی در این مقالات وجود ندارد و در نتیجه کاربردی نخواهند بود.
وی ادامه داد: حداقل 25درصد پایان نامه ها باید کاربردی باشند و و به لحاظ شکلی نیز باید علمی تر و استانداردهای بهتری را رعایت کنند.
رئیس دانشگاه یاسوج پراکندگی موضوعی در پایان نامه ها را یک ضعف دانست و اظهار داشت: این که هر سال روی موضوعی کار شود پراکندگی موضوعی به وجود می آید و من از همه عزیزان هیئت علمی می خواهم که به صورت متمرکز بر روی یک موضوع کار کنند تا هر چه بیشتر به سمت تخصصی تر شدن برویم.
دکتر عریان ضعف دیگر نبود روحیه جمعی در انجام پایان نامه ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه کار گروهی در کشور جایگاه خوبی ندارد و در این حوزه بسیار ضعیف هستیم.
وی ادامه داد:لازم است برخی مواقع برای ترمیم فضاهای به وجود آمده در یک محیط، کار جمعی و گروهی بر روی یک موضوع انجام شود.


دکتر عریان افزود: ممکن است برخی از اساتید دارای طرز تفکر متفاوتی با هم باشند اما در یک موضوع علمی وحدت نظر داشته باشند که همین موضوع می تواند دستاویز خوبی برای کار گروهی باشد.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به ضعف دیگر در انجام پایان نامه ها گفت: رفع مشکلات جامعه در پایان نامه ها به صورت یک فرهنگ در نیامده است و باید این شیوه اصلاح شود تا بتوان مسایل استانی را از طریق پایان نامه ها حل کنیم.
دکتر عریان گریزی به افزایش تعداد قراردادهای پژوهشی دانشگاه زد و گفت: مبلغ این قراردادها از 40 میلیون تومان و قرارداد در سال 96 به بیش از 2 میلیاردتومان در سال 97 و 51 قرارداد رسید.


وی از اعضای هیئت علمی خواست که با توجه به تخصص و شناختی که دارند خود راسا به دنبال جذب و عقد قراردادپژوهشی دستگاههای مختلف درون و برون استانی باشند.
مقام ارشد دانشگاه با اشاره به اینکه تعداد قراردادهای برون استانی بسیار کم است گفت: قراردادهای برون استانی سهم اندکی در قراردادهای پژوهشی دانشگاه دارد و باید با تلاش بیشتر با دیگر استانها نیز عقد قرارداد صورت گیرد.
وی خطاب به شورای مشورتی گفت: در اداره دانشگاه باید به شیوه و روش کار احترام گذاشت تا کارها به صورت بهتر و مطلوب تر به پیش برود.
دکتر عریان مدیریت را تنها انجام دستورات مافوق ندانست و گفت: داشتن ایده و برنامه در مدیریت می تواند بسیاری از مشکلات و مسایل را حل و فصل کند.
وی از اعضای هیئت علمی خواست در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی که ایجاد شده است استفاده کرده و برای دانشگاه مفید باشند و ایده ها و نوآوری های خود را عرضه کنند.
رئیس دانشگاه یاسوج بیان داشت: دانشگاه محل انجام کارهای خلاقانه و ایده های نو است که همین کارهای خلاقانه در زمینه های علمی می تواند به رشد و توسعه دانشگاه کمک کند.
دکتر عریان بیان داشت: دانشگاه روز به روز و سال به سال باید به جلو حرکت کند و وضعیت بهتری داشته باشد و این موضوع مستلزم همکاری همه ارکان دانشگاه است که باید خود را مدیر و دلسوز بدانند و نسبت به دانشگاه تعصب داشته باشند.
در ادامه این برنامه دکتر نیک نژاد دبیر شورای علم سنجی دانشگاه یاسوج با ارائه پاورپوینت، به چگونگی ارایه اطلاعات در بخشهای مختلف  به موسسه تایمز و کسب رتبه از این موسسه پرداخت.
برخی از اعضای این شورا در ادامه به تشریح نظرات و سوالاتی پرداختند و مسولان دانشگاه نیز به سوالات اعضای هیئت علمی پاسخ دادند.
گزارش تصویری از این نشست: