اخبار > مراسم معارفه دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۰_۹۹ دانشکده علوم پایه دانشگاه یاسوج برگزار شد



سه شنبه ٢٣ فروردين ١٤٠١ :: ١٠:٠٥

مراسم معارفه دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۰_۹۹ دانشکده علوم پایه دانشگاه یاسوج برگزار شد

مراسم معارفه ی دانشجویان ورودی ۱۴۰۰_۹۹ و آیین بازگشایی دانشگاه یاسوج عصر روز دوشنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱ در سالن دکتر عسکریان دانشگاه یاسوج برگزار شد.

مراسم معارفه دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۰_۹۹ دانشکده علوم پایه دانشگاه یاسوج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج، در ابتدای این مراسم حجت الاسلام قلندری مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان ضمن تبریک سال نو، ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضرین توفیق ورود به دانشگاه را فرصتی مغتنم دانست و ضمن برشمردن ویژگی های برجسته دانشگاه یاسوج برای دانشجویان موفقیت در کسب علم و فرهنگ و معارف اسلامی مسئلت کردند.


وی با اشاره به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری گفت؛ مقام معظم رهبری سال را به نام سال تولید نامگذاری کرده‌اند، حال وظیفه دانشگاه است که باید تلاش کند تا به این مهم برسیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر نهاد رهبری دانشگاه یاسوج، در این آیین حجت‌الاسلام قلندری مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان اظهار داشت: چهار مرحله پیشرفت علمی هر کشوری عبارتند از مرحله اول ،مرحله آموزش محوری ،مرحله دوم مرحله پژوهش محوری و مرحله سوم مرحله فناور محوری و مرحله چهارم تبدیل فناوری به ثروت یا تولید ثروت .منظور از آموزش محور این هست که هر کشوری برای پیشرفت باید زیرساخت‌های علمی را آماده کند مثل تاسیس دانشگاه و جذب دانشجو و استاد . ومنظور از پژوهش محوری این هست که آموزش‌های داده‌شده را تبدیل به پژوهش و مقاله کنند یعنی استاد و دانشجو به سمت تولید مقاله و پژوهش پیش بروند، و منظور از مرحله سوم فناور محور این هست که پژوهش‌های انجام‌شده که صرفاًجنبه علمی داشتند به مرحله عملیاتی و تولید فناوری ارتقاء می یابد و  مرحله چهارم که مرحله تولید ثروت است فناوری تولیدشده در دانشگاه‌ها ، در عرصه اقتصادی تاثیرگذار بوده و منتهی میشود به اشتغال و ثروت ملی . در سال ۱۹۹۶ سهم ایران از تولید علم دنیا نزدیک به ۰/۰۷ بوده که در سال ۲۰۲۰ به ۲ درصد ارتقا پیدا کرده یعنی سهم ما از تولید علم در جهان نزدیک به دو برابر سهم‌ما از جمعیت دنیاست .در سال ۲۰۱۹ سهم ایران از مقالات پراستناد دنیا به بیش‌از ۳/۰۱ رسیده و همچنین از مقالات Hot papers به ۵/۰۱ کل مقالات دنیا دست پیدا کرده است. 
قرار بود کشور ایران در سال 2018 به تولید برسد. اما نرسیدیم چون دولت وقت اعتقادی به تولید نداشت و نگاهش به بیرون از کشور بود. دولت گذشته، تفکر نئولیبرالیستی داشت؛ یعنی می‌خواست مستقیماً با کدخدا وارد معامله شوند و از این طریق جذب سرمایه کند. در حالی که ما سال 2018 باید به این مرحله برسیم، مقام معظم رهبری هر سال را به نام سال تولید نامگذاری کرد. حال وظیفه دانشگاه است که باید تلاش کند تا به این مهم برسیم.وی گفت: کشوری که در منطقه خاورمیانه کمترین بدهی را به بانک جهانی دارد ایران است. تقریباً ما هیچ بدهی را به بانک جهانی نداریم، بطوریکه در خاورمیانه بهترین وضعیت اقتصادی را ایران دارد، قطعا ما مشکلاتی داریم اما این مشکلات طوری نیست که قابل حل نباشدو ما احساس ناامیدی کنیم. 

حجت الاسلام قلندری ادامه داد؛ ما در سال جدید شاهد کاهش نرخ تورم بودیم و امیدواریم که انشاالله به موفقیت‌های مهمی دست پیدا کنیم.
دکتر عباس ظریفی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج، که به دلیل جلسه اضطراری ریاست دانشگاه به جای ایشان سخن گفت با تبریک ایام و اظهار خوشحالی از ورود دانشجویان به دانشگاه یاسوج، دلیل تاخیر در برگزاری این مراسم را شیوع کرونا دانست و همچنان تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی دانشجویان دانستند تا بتوانند راحت تر به تحصیل خود بپردازند.


 وی یکی از شاخصه های مهم دانشگاه یاسوج را حضور اساتید جوان و موثر در حوزه علم و پژوهش عنوان کرد و افزود؛ این دانشگاه اساتید برتر در حوزه پژوهش دارد که برخی از آنها جزء "۲ درصد" دانشمندان جهان هستند.
دکتر ظریفی اظهار کرد؛ دانشگاه یاسوج دارای امکانات و تجهیزات لازم از جمله آزمایشگاه، کتابخانه، سایت های کامپیوتر و امکانات رفاهی مطلوبی برای دانشجویان است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج خاطرنشان کردند؛ دانشجویان برتر و استعدادهای برتر را تجلیل خواهد کرد و زمینه حضور آنها را در مقاطع بالاتر فراهم می شود.
دکتر ظریفی تصریح کرد؛ در این دانشگاه با تنوع رشته‌ ای در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ۶۳۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۱۶۰۰ نفر در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند، ۳۷۰ دانشجو در مقطع دکترا تحصیل می کنند.
 وی ادامه داد؛ ۲۵۱ استاد در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که ۳۰ درصد از این تعداد فارغ التحصیل دانشگاه های خارج از کشور می باشند.
 معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج عنوان کرد؛ تاکنون بیش از ۱۵ اختراع، ۲۳۰۰ مقاله و ۳۱ هزار و ۵۰۰ مقاله کنفرانسی به ثبت رسیده است.
دکترظریفی در خصوص رنگینک دانشگاه یاسوج تاکید کرد؛ این دانشگاه در بین دانشگاه های دولتی کشور چهل و پنجمین دانشگاه است.
وی اثرگذار بودن، با خبر بودن از اوضاع اطراف، استفاده کردن از فرصت ها، پرهیز از اتلاف وقت و عمل کردن با برنامه را از وظایف دانشجو عنوان کرد.
در ادامه حجت الاسلام اندرزیان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یاسوج در این مراسم ضمن خیر مقدم و تبریک ایام به معرفی وظایف و ماموریت های معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه یاسوج پرداخت و گفت؛ انجمن های علمی، کانون‌های فرهنگی و تشکل‌های دانشجویی برنامه‌های علمی شاد و با نشاط را در این دانشگاه اجرا خواهند کرد.


وی با بیان اینکه مشاوره فرهنگی، مذهبی و دینی را در دانشگاه خواهیم داشت افزود؛ طرح خلاقیت ها و نوآوری دانشجویان دختر را اجرا خواهیم کرد و همچنین جشنواره حرکت و رویش را در زمان معین و طبق دستورالعمل ها برگزار می کنیم.
حجت الاسلام اندرزیان اظهار کرد؛ با مشارکت تشکل‌های دانشجویی برنامه‌های سیاسی را در دانشگاه برگزار می‌کنیم و اردوهای فرهنگی و اجتماعی خواهیم داشت.
 وی تصریح کرد؛ فضای دانشگاه یاسوج از لحاظ سیاسی و فعالیت‌های دانشجویی و تشکیل میزگردهای سیاسی برای فعالیت دانشجویان باز خواهد بود و در دورانی که معاونت فرهنگی دانشگاه بودم این دانشگاه دومین دانشگاه فرهنگی کشور شد و از لحاظ سیاسی جز دانشگاههای برتر بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یاسوج عنوان کرد؛ صندوق خیریه برای دانشجویانی که مشکل مالی دارند را از "سال۸۸ " راه اندازی کردیم و اکنون هم آمادگی کمک محدود به دانشجویانی را داریم که مشکل جدی دارند.
سپس دکتر معصومی اصل معاون دانشجویی دانشگاه یاسوج در ادامه این مراسم ضمن تبریک ایام و خوشامد به دانشجویان به معرفی معاونت دانشجویی و ماموریت های آن پرداخت و گفت؛ امکانات ورزشی متنوع از جمله استخر، زمین چمن مصنوعی و سالن چند منظوره برای استفاده دانشجویان داریم.



دکتر معصومی همچنین از میزبانی دانشگاه یاسوج برای مسابقات "منطقه۶" دانشجویی کشور خبر داد و افزود؛
در آینده ای نزدیک مسابقات تنیس روی میز، بدمینتون و شنای دانشجویان "منطقه۶" به میزبانی دانشگاه یاسوج برگزار می‌شود.
این آیین با برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا و ضیافت افطار از دانشجویان ورودی سال های ۴۰۰_۹۹ دانشکده علوم پایه به پایان رسید.