اخبار > کتاب عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج به چاپ رسید



چهارشنبه ٢٧ بهمن ١٤٠٠ :: ١٣:١٠

کتاب عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج به چاپ رسید

کتاب « سیاست خارجی ایران از سال 1357 تا 1400 نگاهی از درون» نوشته عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه یاسوج در انتشارات تیسا به چاپ رسیده است

کتاب عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج به چاپ رسید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کتاب « سیاست خارجی ایران از سال 1357 تا 1400 نگاهی از درون» نوشته دکترعلی باقری دولت آبادی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه یاسوج در انتشارات تیسا که ناشر تخصصی کتاب های علوم سیاسی به چاپ رسیده است .


کتاب سیاست خارجی ایران نگاهی از درون؛ به شیوه‌ای متفاوت و با استفاده از مبانی و گزاره‌های نظری جیمز روزنا، سیاست خارجی ایران را تجزیه و تحلیل می‌کند. این کتاب خوانندگان و دانشجویان رشته علوم سیاسی را هم با تحولات داخلی و هم با اصول سیاست خارجی آشنا می کند. نویسندگان معتقدند در بررسی سیاست خارجی دولت ها یکی از مباحث اصلی که باید به آن توجه نمود بحث سطح تحلیل است. به طور کلی در بررسی سیاست خارجی سه سطح کلان، خرد و میانه از سوي نظریه پردازان روابط بین الملل معرفی شده است. هریک از این سطوح از قابلیت خاصی برخوردار بوده و بر موارد مشخصی دست می گذارد. کامل ترین سطح در بررسی سیاست خارجی دولت ها سطح میانه است. در این پژوهش پس از توضیح مختصر دو سطح دیگر، به بررسی این سطح تحلیل و نقش نظریۀ پیوستگی جیمز روزنا در چارچوب سطح تحلیل میانه براي تبیین سیاست خارجی ایران پرداخته می شود.

در همین راستا ابتدا و در فصل اول کتاب به بررسی اجمالی رهیافت های خرد و کلان در تجزیه و تحلیل سیاست خارجی دولت ها پرداخته، سپس در ادامه به چارچوب نظری بحث یعنی مدل پیوستگی روزنا اشاره می نماید. فصول بعدی کتاب به بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دوره دولت موقت بازرگان تا پایان ریاست جمهوی آقای روحانی می پردازد. نویسندگان در این رابطه به تفصیل اشاره می کنند که در راستای فهم کامل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، شناخت افراد تصمیم گیرنده و باورهای ذهنی آنها (برداشت های روسای جمهوری و کابینه آنها)، نقشی که آنها ایفا می کنند (نقش ریاست جمهوری، وزیرامورخارجه و...) نوع نظام سیاسی و برداشت از نقش آن (نظام جمهوری اسلامی با تأکید بر دو مولفه اسلام و ایران) جامعه (نقش افکار عمومی، جهت گیری های ارزشی و...) و در نهایت متغیرهای محیطی در عرصه نظام بین الملل بسیار مهم است.