سه شنبه ٢١ ارديبهشت ١٤٠٠ :: ٠٨:١٠

برگزاری نشست کمیته آموزش، پژوهش، اسناد و مدارک دفاع مقدس در دانشگاه یاسوج/ انتقاد مجری دانشنامه از عدم همکاری ادارات استانی

نشست کمیته تخصصی «آموزش، پژوهش، اسناد و مدارک دفاع مقدس» کهگیلویه و بویراحمد با حضور اعضاء در سالن جلسات دانشگاه یاسوج برگزار شد.

برگزاری نشست کمیته آموزش، پژوهش، اسناد و مدارک دفاع مقدس در دانشگاه یاسوج/ انتقاد مجری دانشنامه از عدم همکاری ادارات استانی

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، «دکتر محمدمهدی روشنفکر» عضو هئیت علمی گروه تاریخ دانشگاه یاسوج و مجری دانشنامه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با اشاره به مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی تدوین دانشنامه استانی، اظهار داشت: عدم همکاری ادارات، اختلاف‌نظر راویان و نبود اسناد از مهم‌ترین این مشکلات است.

وی افزود: در بحث تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس بیشترین پیشرفت ما در حوزه شهدا، یادمان‌ها و نقش شهرها در دفاع مقدس است و برای تدوین نقش یگان‌ها و گردان‌ها با مشکل نبود اسناد و مدارک روبرو هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: در خصوص نقش ادارات در دفاع مقدس نیز با مشکل عدم همکاری ادارات روبرو هستیم که لازم است چاره‌ای برای این مشکل اندیشیده شود.

دکتر روشنفکر بیان داشت: در مواردی که با نبود سند روبرو هستیم چاره کار این است که به سراغ پیشکسوتان دفاع مقدس برویم که گاهی شاهد اختلاف‌نظر راویان در خصوص رخدادها هستیم.

سرهنگ «امیرعباس آسمند» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت ثبت و ضبط تاریخ شفاهی فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: باید تلاش کنیم نقش رزمندگانمان در دوران دفاع مقدس را با استفاده از ابزار تاریخ شفاهی مستند کنیم.

وی ثبت و ضبط تاریخ شفاهی کارکنان ایثارگر ادارات، نهادها و سازمان‌های مختلف استان را از مهم‌ترین برنامه‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و افزود: در این زمینه، سهمیه‌هایی برای ادارات، نهادها و سازمان‌های مختلف در نظر گرفته شده که انتظار داریم هر چه زودتر اجرایی شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: شیوه‌نامه ثبت و ضبط تاریخ شفاهی رزمندگان دفاع مقدس قبلاً برای ادارات، نهادها و سازمان‌های مختلف استان ارسال شده است که باید طبق این شیوه‌نامه عمل شود.

آسمند به پروژه دانشنامه استانی دفاع مقدس اشاره داشت و بیان کرد: این پروژه در سه حوزه فرهنگی-اجتماعی، شهدا و اشخاص و نظامی-جغرافیایی اجرایی شده که تاکنون 175 پرونده علمی تشکیل و 135 مقاله نگارش شده است.

وی با بیان اینکه 120 مدخل نیز برای سال 1400 در نظر گرفته شده است، گفت: نقش ادارات و سازمان‌ها در دوران دفاع مقدس از مواردی است که باید در دانشنامه استانی دفاع مقدس درج شود و در این راستا باید ادارات و سازمان‌ها همکاری‌های خود را در این زمینه افزایش دهند.