شنبه ١٠ اسفند ١٣٩٨ :: ١٤:٥١

دیدار منتخب مردم بویراحمد و دنا در مجلس یازدهم با هیئت رئیسه دانشگاه یاسوج

منتخب مردم بویراحمد و دنا برای حضور در مجلس یازدهم صبح امروز با حضور در دانشگاه یاسوج، با اعضای هیئت رئیسه این دانشگاه نشست مشترکی را برگزار کرد.

دیدار منتخب مردم بویراحمد و دنا در مجلس یازدهم با هیئت رئیسه دانشگاه یاسوج

به گزارش روبط عمومی، رئیس دانشگاه یاسوج در ابتدای این دیدار با تبریک به دکتر مهدی روشنفکر به خاطر اعتماد و انتخاب مردم و کسب رای بالا گفت: امیدوارم که این رای اعتماد باعث شود که همدلی، رفاقت و دوستی در این شهرستان حاکم شود.

دکتر احمد عریان بیان داشت: دانشگاه یاسوج در اکثر شاخصهای ارزیابی داخلی و بین المللی جایگاه مطلوبی دارد که به عنوان نمونه میتوان به رتبه دومین دانشگاه برتر کشور و 500 دانشگاه برتر دنیا در شاخص تایمز، رتبه سوم در شاخص شانگهای و حضور اساتید پراستناد دنیا در دانشگاه اشاره کرد.

وی بیان داشت: این دانشگاه می تواند به عنوان اتاق فکر نماینده منتخب، مشاوره های علمی و دقیق طرح ها و پروژه ها را به نماینده ارایه دهد.

دکتر عریان با بیان سوالی در خصوص وضعیت استان گفت: استان کهگیلویه وبویراحمد 20درصد نفت و گاز کشور، 10 درصد آب، منابع طبیعی وسیع و یکی از بهترین استانها در گیاهان دارویی را دارا می باشد اما همچنان واژه محروم را با خود یدک می کشد و چرا هنوز باید این استان محروم باشد؟

وی با اشاره به برخی از راهکارهای برون رفت از این وضعیت گفت: باید در زمینه بارورکردن پتانسیل های قابل رشد از جمله گردشگری، آب، منابع طبیعی، گیاهان دارویی، نفت و گاز  و... تلاش فراوانی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه مادر استان دومین راهکار برای عبور از محرومیت و رشد و توسعه استان را تلاش برای صنعتی شدن استان دانست و گفت: با قالی بافتن به تنهایی نمی توان این استان را صنعتی کرد و باید کارخانه های بزرگ که اشتغال فراوانی دارد و درآمد سرانه و تولید ناخالص را افزایش می دهد در این استان راه اندازی شود.

دکتر عریان به مورد دیگری از راهکارهای برون رفت اشاره کرد و گفت: تلفیق مسئولیتهای اجرایی با تخصص، تجربه و تعهد می تواند راهی به سمت و سوی توسعه باشد. برخی مواقع یک مدیر به صرف قوم و خویش بودن با نماینده با افراد ذی نفوذ مسئولیتی می گیرد که نه توان آن را دارد و نه دارای تخصص در آن زمینه به خصوص است.

این مسئول استانی به کمبود یا نبود نیروهای اثرگذار استان در پایتخت و مراکز تصمیم گیری کشور اشاره کرد و بیان داشت: اگر این استان نیروهایی در کشور داشت که برای رشد و توسعه نیروهای انسانی استان تلاش کنند می توانست در مسیر توسعه گام بردارد. هر چند در سالهای اخیر کمی وضعیت بهتر شده و نیروهایی در سطح معاون وزیر هستند اما کافی نیست. به عنوان مثال شهر جهرم که یک شهر اندازه یاسوج است  5 وزیر داشته و دارد.

رئیس دانشگاه یاسوج شناسایی و استفاده از توان نیروهای این استان در پایتخت را مهم ارزیابی کردو گفت: راه اندازی و تشکیل جلسات کارآفرینان و مدیران و متخصصان هم استانی مرکز با نماینده در تهران با موضوعات مشخص و جلسات تخصصی می تواند یکی از راههای رشد و توسعه استان باشد.

دکتر عریان تصریح کرد: تشکیل اتاق فکر از متخصصان و نخبگان دانشگاهی با محوریت دانشگاه یاسوج و تهیه و ارایه طرح ها و پروژه ها برای صنعتی کردن استان نیز از راههای توسعه استان است.

رئیس دانشگاه یاسوج به موضوع مهم دیگری اشاره کرد و بیان داشت: دانشگاهیان و اتاق فکر نماینده می توانند کمک کنند که نماینده مرکز استان در تهران و در مجلس شورای اسلامی یک نماینده کارآمد و شاخص باشد.

این مقام مسئول دانشگاهی استان یادآور شد: نماینده می تواند با دعوت از متخصصان دانشگاهی کشور و دنیا از آنها برای توسعه استان کمک بگیرد. ارایه طرح ها و پروژه ها متناسب و مختص استان با توجیه فنی و اقتصادی و عمرانی می تواند راهکاری برای توسعه استان باشد.

رئیس دانشگاه یاسوج به دغدغه مسئولان علمی و دانشگاهی استان اشاره کرد و گفت: حفظ هویت و استقلال دانشگاه از مهمترین دغدغه هاست. نماینده نباید تحت تاثیر و فشار افراد بیرون از دانشگاه قرار گیرد. دانشگاه صندوق رای و ستاد انتخاباتی نیست اما دست همه افراد دلسوز که برای توسعه استان برنامه و طرح دارند را باید بوسید.

دکتر عریان در توصیه ای به نماینده منتخب مردم بویراحمد و دنا گفت: اهداف و برنامه های چهارساله خود را تدوین کنید و دانشگاه برای رسیدن به این اهداف در کنار نماینده خواهد بود.

وی در پایان گفت: وجود دانشگاه در هر شهر آبرو و اعتبار برای آن شهر است که باید به آن افتخار کرد زیرا نیروی انسانی کارآمد و متخصص در دانشگاه تربیت می شود و توسعه دانشگاهها بدون شک توسعه و رشد شهر و استان را به همراه دارد.

منتخب مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون نیز در این نشست با گرامی‌داشت یاد و خاطره مرحوم دکتر عسکریان گفت: از تلاش‌ مسئولان سابق و فعلی دانشگاه یاسوج ، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه برای ارتقای شاخص‌ها در زمینه‌های مختلف تشکر می‌کنم.

نماینده منتخب مردم بویراحمد و دنا در مجلس یازدهم گفت: برای اولین بازدید از دستگاه‌های اجرایی - دولتی، دانشگاه یاسوج را انتخاب کردم زیرا معتقدم برای کمک به توسعه راهی بهتر و راحت‌تر از ارتباط با کارشناسان توسعه در دانشگاه‌ها نیست، موضوعی که سال‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفته و همین امر نیز سبب شده کهگیلویه و بویراحمد با داشتن مواهب کم نظیر خدادادی هنوز واژه نازیبای «محرومیت» را با خود یدک بکشد.

مهدی روشنفکر افزود: درد توسعه نیافتگی این استان عدم استفاده از شایستگان و انتصاب مدیران ناکارآمد است و برای کمک به توسعه باید از کارشناسان در دانشگاه‌ها دعوت به همکاری کرد و از آنان برای درمان محرومیت‌ها و به حرکت درآوردن قطار توسعه درخواست تجویز نسخه کرد.

مهدی روشنفکر افزود: دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر استان کهگیلویه و بویراحمد جایگاه ویژه‌ای دارد و در واقع جایگاه علمی بالایی در سطح کشور و حتی در سطح بین المللی دارد که تلاش مسئولان و اعضای هیئت علمی برای ارتقای جایگاه این دانشگاه جای تقدیر دارد.

 وی عنوان کرد: بعد از ملاقات حضوری و تشکر از مجموعه دست اندرکاران و متولیان برگزاری انتخابات و تامین امنیت، دانشگاه یاسوج را به عنوان اولین دستگاه برای یک ملاقات و دیدار رسمی انتخاب کردم واین بخاطر اهمیت وانتظاری بوده که ما از دانشگاه مادر استان داریم.

روشنفکر ادامه داد: با مجموعه دانشگاه و دانشگاهیان غریبه نیستم و شناخت خوبی از دانشگاه دارم؛ اگر دانشگاه را در سه بخش به هم پیوسته اعضای هیئت علمی، دانشجویان، و کارمندان در نظر بگیریم ما و دانشگاه توقعات و انتظاراتی از یکدیگر داریم که در بخش دانشجویان فعلا به جزئیات موضوع تا در فرصتی و جلسه‌ای دیگر وارد نمی‌شویم.

وی با اشاره به ضرورت همسان‌سازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت‌خانه‌ها، ادامه داد: خیلی مشتاقیم بحث شهرک اساتید دانشگاه به مرحله عملیاتی برسد و کارمندان در حوزه معیشتی، تبدیل وضعیت و... مطالباتی دارند که می توان برای حل مشکلات آنان پیگیری‌های لازم را انجام داد.

روشنفکر بیان داشت: انتظار می‌رود دانشگاه برای رفع مشکلات جامعه فعال‌تر، پیش قدم و پرچم‌دار شود و در این راه دست شما را به گرمی می‌فشارم که برای حل مشکلات آستین بالا بزنید و برای کمک به توسعه راهکار ارائه دهید و ما نیز برای اجرایی شدن این راهکارها با تمام توان پیگیری می‌کنیم.

منتخب مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس یازدهم با بیان اینکه جایگاه و نقش دانشگاه در کمک به توسعه انکارناپذیر است، بیان کرد: استفاده از نیروی انسانی توانمند در این استان مغفول مانده در صورتی مهمترین آیتم برای کمک به توسعه استفاده از نیروی انسانی متعهد و متخصص است.

روشنفکر با تاکید بر اینک خط کشی‌های سردسیری و گرمسیری، سفلی و علیا باید حذف شود، گفت: بسیاری از مشکلات امروز در جامعه به دلیل وجود مدیران ناکارآمد و فاقد دانش شغلی لازم در 4 دهه اخیر بوده  زیرا مواهب خدادادی کم نظیر این استان از جمله نفت سیاه در گچساران، گیاهان دارویی، آب و گردشگری استفاده بهینه نشده است.

روشنفکر گفت: اگر امروز در دانشگاه حضور پیدا کردم برای این بود که از دانشگاه درخواست کنم نه مثل دیگران دستور دهم، نیامده‌ام به دانشگاه فرمان دهم بلکه آمده‌ام فرمانبرداری کنم و با کمال تواضع میگم این مایه افتخار که فرمانبر دانشگاه باشیم.

وی گفت: ما دوست داریم دانشگاه و مجموعه هیئت علمی به عنوان یک اتاق فکر، یک اتاق سیاستگذاری برای حل مشکلات تلاش و ورود کند، این در حقیقت رسالت اصلی دانشگاه‌های باید باشد.