چهارشنبه ٢٦ آبان ١٤٠٠ :: ٢١:٣٢

مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه یاسوج برگزار شد

مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه یاسوج با حضور معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه یاسوج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج، صبح روز چهارشنبه 26 آبان 1400) با حضور دکتر داداش پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری ، دکتر مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر اردوان ارژنگ سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، سید جواد هاشمی سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و دکتر سید احسان عسکری معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از  مسئولان استانی و اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه یاسوج در تالار اجتماعات دکتر عسکریان برگزار شد.
 
در ابتدای این مراسم رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه یاسوج ضمن خیر مقدم به حاضران گفت : انتظار است نخبگان علمی توجه داشته باشند که مقام معظم رهبری بارها به تحول و تمدن اسلامی اشاره داشته اند.
حجت الاسلام قلندری افزود : با توجه به بیان مراحل پنجگانه تمدن اسلامی توسط رهبری، امیدوار هستیم دولت سیزدهم شروع تمدن اسلامی باشد.
وی ابراز داشت: دولت اسلامی با اشرافی گری امکان پذیر نیست.
حجت الاسلام قلندری ادامه داد: توجه به مردم و مردمی شدن مدیران از جمله مهمترین اقداماتی است که  دردولت اسلامی باید به آن توجه شود.


وی گفت : نخبگان دانشگاهی اگر تفحص و دقتی داشته باشند می بینند که رهبری در  تبیین سیاست های گام دوم نکات بسیار مهمی را مطرح کرده است که اساس زمینه سازی حکومت امام زمان است.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه یاسوج گفت : رهبری در بند اول بیانیه گام دوم اشاره مستقیم را متوجه دانشگاها و حوزه های علمی مطرح می کند.
وی با اشاره به بند بعدی بیانیه در مقوله اخلاق افزود : ما در حوزه علم گوی سبقت را از منطقه ربوده ایم اما آیا شاگرد پروری و اخلاق محوری را هم موفق بوده ایم؟ که اینگونه نیست.
وی در پایان دو ویژگی دکتر عریان را  اخلاق مداری و همچنین قانون مداری عنوان کرد و گفت : امیدوارم همه ما از این دو صفت وی بهره ببریم.
حجت الاسلام قلندری در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از زحمات دکتر عریان برای دکتر بهادر کرمی آرزوی موفقیت نمود.


  در ادامه دکتر داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری، در این آیین اظهار کرد: از همه کسانی که در دانشگاه یاسوج زحمت کشیده اند تقدیر می کنم. در اینجا یاد و خاطره دو عزیز با فضیلت را گرامی می دارم که یکی از این افراد مرحوم دکتر عسکریان هستند و دومین فرد حضرت آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی (ره) که رهبری چهار صفت را در مورد ایشان مطرح کردند از جمله؛ مجاهدت در راه خدا و حق، صدق و صفای باطن، اهتمام در خدمت به مردم، تلاش برای تعلیم و تربیت.
داداش پور اظهار کرد: از آقای دکتر عریان به خاطر زحماتی که کشیده اند تقدیر و تشکر می کنم.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ابراز داشت: اگر در یک منطقه مزیت نسبی وجود داشته باشد، منجر به توسعه می شود. اما دیدیم که با وجود اینکه ایران دارای نفت و مزیت نسبی بود ولی توسعه آنگونه که باید باشد اتفاق نیفتاد.
الان گفته می شود توسعه بدون دانش امکان پذیر نیست .
وی گفت: نهایتا این بحث مطرح شده که اگر قرار باشد دانشگاه و صنعت به یکدیگر مرتبط شوند نیازمند دولتی است که این کار را انجام دهد تا نیازهای جامعه رفع شود.


دکتر داداش پور با بیان اینکه «استان کهگیلویه و بویراحمد یک استان کشاورزی است» اظهار کرد: کشور هلند فقط از ظرفیت های کشاورزی و ارتباط میان دانشگاه و دولت، زمینه توسعه قدرتمندی را ایجاد کرده است. هلند پیشروترین کشور در حوزه کشاورزی است، که نتیجه همکاری متقابل دولت و دانشگاه های آن کشور است.
وی گفت: اگر قرار باشد اتفاقی در کشور و این استان بیفتد بدون ایجاد ارتباط این سه رکن امکان ندارد. از زمان تولد انقلاب اسلامی، امام خمینی ره سه رکن را برای جامعه شکل دادند، رکن دانشگاه و ایجاد دانشگاه ها در کشور، دوم جهاد سازندگی، سوم جهاد حمایتی (دولت) شکل گرفت.
وی افزود: اعضای هیئت علمی، مدیریت، کارمندان، دانشجویان به گونه ای باید پیوند داشته باشند که هم افزایی ایجاد شود و مدیریت تعارضات وظیفه ای جدی است که باید اتفاق بیفتد..
داداش پورگفت: اگر انتظار داریم که دانشگاه موتور محرکه توسعه جامعه باشد بدون همیاری و اتصال نهادهای مختلف دانشگاه امکان پذیر نیست، درست است که مدیریت دانشگاه نقش محوری دارد ولی بدون دولت، استانداری و دستگاه های مختلف توسعه اتفاق نمی افتد. اگر دانشگاه بخواهد جایگاه خود را پیدا کند، اتصال در درون و رفع تعارضات درونی مقدمه ای برای پیوند دانشگاه با بیرون است، که پس از ان اتصال بین نهادها ایجاد می شود. نهاد پیشرو در استان، استانداری است و با قدرت دادن به دانشگاه کمک می کند پیشرفتی که مورد انتظار است اتفاق بیفتد. 


سپس سید جواد هاشمی سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین گفت: آقای دکتر عریان منشأ خدمات در استان بوده‌اند و از چهره‌های علمی جنوب کشور هستند.
وی افزود: آقای دکتر کرمی نیز از چهره‌های شناخته شده علمی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند که نیازی به تعریف و توصیف نیست، امیدواریم بتوانند با توان علمی که دارند جهش خوبی را در سطح دانشگاه یاسوج داشته باشند.
هاشمی گفت: دانایی به شکل امروزی در کانون روندی قرار دارد که جامعه مدرن را شکل می دهد. امروزه تحصیلات عالی و تحقیقات از اجزای ضروری فرهنگ، اقتصاد اجتماعی و توسعه پایدار جامعه ها به شمار می رود.تحصیلات عالی باید گامی به سمت تغییرات اساسی بردارد تا بتواند از مسائل اقتصادی صرف فراتر رفته و ابعاد عمیق تر از اخلاق و معنویت را مدنظر قرار دهد.
معاون استاندار اظهار کرد: دانشگاه بی آنکه ماهیت علمی خود را خدشه دار کند باید در تمام جوانب جامعه و زندگی حضور داشته باشد. دانشگاه را نمی توان وجودی مستقل در نظر گرفت و بیانگر ساختار و وضعیت کلی اجتماع است.


وی افزود: اهمیت در آموزش عالی را بر حسب تناسب میان انتظار جامعه از موسسات و کارکردهای واقعی آنان سنجید که مستلزم اخلاق مداری، بی طرفی سیاسی، ظرفیت نقادانه، پیوند محکم بین مشکلات جامعه و بازار کار و جهت گیری درازمدت در جهت اهداف و نیازهای اجتماعی است.
هاشمی بیان کرد: دولت مسئولیت ایجاد محیط مناسب، توسعه علمی، وضع رهنمودهایی برای خط و مشی علمی را برعهده دارد. پیوند میان دانشگاه، صنعت و جامعه از مهمترین موضوعاتی است که دولت باید به آن توجه کند، دولت شکل دهنده دامنه ای از روابط است که هدفش تعیین جایگاه مردم است.
سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری گفت: به عقیده فوکو، دانشگاه صرفا نهادی نیست که بی طرفانه به ترویج دانش بپردازد، بلکه هر نظام آموزشی در واقع روش سیاسی برای حفظ و اصلاح گفتمان ها است، بنابراین با قدرتی که دانشگاه دارد می توان گفتمان های رایج و باطل را به زیر کشید و نقش دانشگاه را در ابعاد مختلف جامعه و زندگی گسترانید.


هاشمی اظهار کرد: دانشگاه باید نقش مهمتری در خدمت به جامعه ایفا کند، به ویژه در زمینه های فقرزدایی، از میان برداشتن خشونت، تعصب، بی سوادی، گرسنگی، فساد و بیماری گام بردارد که عمدتا از طریق تحلیل مسائل و مشکلات صورت می گیرد.
وی گفت: امروز مهمترین کارکرد دانشگاه کارکرد پژوهشی است، و اثرگذارترین و کارآمدترین بازخود محیط دانشگاه فعالیت های پژوهشی است، امیدواریم دانشگاه ما در منطقه برتری علمی خوبی داشته باشد و آنگونه که شایسته جوانان ما است در مقامات علمی بدرخشند و از این جایگاه دفاع شود.
هاشمی بیان کرد: دو انتظار از رئیس دانشگاه دارم، به توصیه مقام معظم رهبری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه بسیار تأثیرگذار و مفید است، انتظار دارم ریاست محترم جدید دانشگاه یاسوج این توصیه را در دانشگاه مدنظر قرار دهند.
هاشمی گفت: توصیه دوم حمایت از تشکل های شناسنامه دار دانشجویی در دانشگاه، ان شاالله این فعالیت ها در جهت پیاده کردن اهداف نظام اسلامی و پیروی از منویات مقام معظم رهبری اثرگذار باشد.


در ادامه این مراسم دکتر بهادر کرمی رئیس جدید دانشگاه یاسوج ضمن قدردانی از حسن اعتماد مقام عالی وزارت و ادای احترام به همه کسانی که از این انتصاب استقبال کرده اند،  گفت: دانشگاه منطقه ای ، استانی و ملی نیست، بلکه جهانی است و باید به ان ایمان داشته باشیم .
دکتر کرمی افزود: شیب پیشرفت دانشگاه های کشور نسبت به پیشرفت های دانشگاه های سطح دنیا بسیار بالا بوده است و ما چند سال از چشم انداز 1404 که داشتیم و تلاش داشتیم از دانشگاه ترکیه به عنوان کشور برتر منطقه عبور کنیم، گذر کرده ایم.
وی با بیان اینکه «فارغ التحصیل های دانشگاه های یاسوج جزو رنکینگ های برتر دنیا هستند» اظهار کرد: در حالی که در سال 57 به ندرت دانشجو و مرکز دانشگاهی در استان کهگیلویه و بویراحمد داشتیم و جمع زیادی از پزشک های این استان پزشک های هندی و پاکستانی بودند، ولی اکنون  تعداد زیادی متخصص و پزشک در استان داریم که بومی استان هستند.


دکتر کرمی با اظهار تاسف از اینکه «دانشگاه های ما نتوانستند به اهداف خود که انسان سازی و تمدن سازی است برسند» اظهار کرد: نسل اول دانشگاه ها آموزش، نسل دوم پژوهش ونسل سوم آموزش های کارآفرینی بوده است،و دانشگاه های نسل چهارم باید مراکز رشد، شرکت های دانش بنیان و فعالیت های عملی تولید علم به ثروت باشند که ما در صدد برنامه ریزی برای نیل به این هدف هستیم.

وی گفت: لازم است دولت به ارتباط میان دانشگاه و صنعت توجه کند تا امر توسعه محقق گردد.
رییس دانشگاه یاسوج در پایان سخنان وعده داد در هفته بعد با حضور رسانه های استان و برگزاری نشست خبری به تفصیل به بیان سیاست ها و برنامه های خود خواهد پرداخت.
دکتر بهادر کرمی ابراز داشت: با توجه به محدودیت های کرونایی از حضور صمیمی و پر شور مسئولین اجرایی و سیاسی استان و همه اقشار دانشگاه قدردانی و سپاسگزاری کرد.   وی در انتهای سخنان خود از خدمات دکتر عریان تقدیر و برای وی سلامتی و بهروزی آرزو کرد.


سپس دکتر احمد عریان رئیس پیشین دانشگاه یاسوج نیز در این آیین ضمن ارایه گزارشی از عملکرد خود در ایام تصدی دانشگاه یاسوج گفت: الگوی تولید علم در دانشگاه تغییر کرد» و قبلا در دانشگاه 5 نفر از دوستان تولید علم را به دوش می کشیدند، ولی الان 50 نفر در این زمینه فعالیت دارند.    وی افزود: در سال 96 در نمایه ISC رتبه 14 را داشتیم. امروز دانشگاه یاسوج قدم های بالاتری از دانشگاه شیراز برداشته است. بر اساس فعالیت های علمی اعضای هیئت علمی، در رنکینگ تایمز، دانشگاه شیراز امسال بین رتبه های 800 تا 1000 بوده و دانشگاه یاسوج در بین 500 دانشگاه برتر بود.
عریان گفت: جزو 100 دانشگاه های جوان برتر دنیا، در دانشگاه های آسیایی رتبه 89 را داشتیم و در دیگر رنکینگ ها هم رتبه های خوبی داشتیم  
رئیس پیشین دانشگاه یاسوج گفت: از همه اعضای هیئت علمی که در راستای رسیدن به این رتبه ها تلاش کردند تشکر و قدردانی می کنم.
در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی از زحمت های دکترعریان رئیس پیشین دانشگاه یاسوج تجلیل و حکم ریاست دکتر بهادر کرمی رئیس جدید دانشگاه توسط دکتر داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به وی اعطا شد.