اخبار > سومین نشست کمیته تخصصی آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس برگزار شد



چهارشنبه ١٥ بهمن ١٣٩٩ :: ١٤:١٣

سومین نشست کمیته تخصصی آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس برگزار شد

سومین نشست کمیته تخصصی آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور مجازی ریاست سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و اعضای این کمیته در دانشگاه یاسوج برگزار شد.

سومین نشست کمیته تخصصی آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس برگزار شد


به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه یاسوج در این نشست با تبریک دهه فجر گفت: در سالهای 57 و 58 کشور ایران همراه با عراق و عربستان تنها یک دهم درصد از تولید علم دنیا را داشتند و به لحاظ کمی و کیفی جایگاهی در دنیا نداشتیم.
دکتر احمد عریان افزود: در ابتدای انقلاب تنها 15 دانشگاه و 4 مرکزآموزش عالی در کشور وجود داشت و 25 هزاردانشجو در این دانشگاهها تحصیل می کردند.
وی ادامه داد: اکنون بیش از چهارونیم میلیون دانشجو و 60 هزار عضو هیئت علمی در کشور مشغول فعالیت هستند.
دکتر عریان رئیس کمیته تخصصی تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس با بیان اینکه در 42 سال گذشته تولید علیرغم جنگ و تحریم و قدیمی بودن تجهیزات آزمایشگاهی، دانشگاهیان کارهای بزرگی انجام دادند بیان داشت: بیش از 100هزار مقاله در ژورنالهای بین المللی و 50هزار مقاله در مجلات جهان اسلام جز 15 کشور اول دنیا قرار دارد.
وی گفت: در تولید و رشد علمی جز 3 کشور اول دنیا و از لحاظ کیفیت علم در رده 14 دنیا قرار داریم و در سال 2020 تعداد 437 نفر از اساتید دانشگاههای ایران در بین دانشمندان برتر و پراستنادها قرار گرفته ایم.


دکتر عریان با بیان اینکه قبل از انقلاب در این استان مرکز آموزش عالی وجود نداشت گفت: اکنون بیش از هزار عضو هیئت علمی و 40 هزار دانشجو در دانشگاههای استان مشغول هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه یاسوج در دنیا جایگاه مطلوبی دارد و در رتبه بندی معتبر تایمز، مقام 89 آسیا، رتبه 300 دانشگاه برتر در رشته شیمی، رتبه 364 دانشگاههای سبز دنیا را بدست آورده و 3 عضو هیئت علمی این دانشگاه جز پراستنادترین اساتید دنیا هستند.
رئیس دانشگاه یاسوج تاکید کرد: این انقلاب با زحمت و تلاش فراوان و پشت سر گذاشتن جنگ، ترورها و تحریم های گوناگون به اینجا رسیده و اکنون یکی از پرافتخارترین ها در حوزه تولید علم بوده است.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت با تبریک دهه فجر گفت: کشور ما بعد از انقلاب اسلامی پیشرفت قابل توجهی کرده است و علیرغم جنگ و تحریم و دیگر فشارهای بین المللی با انسجام و وحدت بیشتر به حرکت خود ادامه داده است.
سرتیپ پاسدار دکتر غلامرضا علاماتی افزود: در جنگ هشت ساله همه به ما تاختند تا جلوی حرکت انقلاب را بگیرند اما با مقاومت و سختکوشی توانستیم آن را پشت سر گذاشته و کشور را به جلو ببریم.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی در راه پیشرفت خود توانست مرزهای دانش را شکسته و جلو ببرد، دایره امنیتی را گسترش داد و در این راه مرهون فداکاری و ایثارگری های همه مردم است.
دکتر علاماتی با اشاره به سخن رهبری که انقلاب اسلامی توسط دفاع مقدس تثبیت شد تصریح کرد: وظیفه همه ماست که ذره ذره همه آنچه مربوط به دفاع مقدس هست را جمع آوری و برای ثبت در تاریخ برای آیندگان به ارث بگذاریم.


این مقام نظامی با بیان اینکه این وظیفه ای است که در برابر خون شهدا و ایثارگران بر عهده ماست بیان داشت: در هر جایگاهی که هستیم باید نسبت به خون شهدا و فداکاری ایثارگران مسئول باشیم.
وی گفت: با توجه به دستور قانونی از سوی معاون رئیس جمهور که به همه دستگاهها، موسسات و شرکتهای دولتی ابلاغ شده نیز همه موظف هستند اسناد و مدارک مربوط به نقش این دستگاهها در دفاع مقدس را ارایه دهند تا در دانشنامه استانی استفاده شود.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس کشور تاکید کرد: این فرایند باید در مدت زمان 5 ساله به سرانجام برسد و کار بسیار بزرگی است که در حوزه دفاع مقدس انجام می شود و انتظار می رود همه در این کار مهم همکاری کنند.
وی درپایان گفت: به فرموده رهبری، اگر ما جنگ و دفاع مقدس را روایت و تشریح نکنیم دشمن این جنگ را به نفع خود و آن گونه که دوست دارد روایت می کند.
در این نشست همچنین مصوبات جلسات گذشته بررسی شد و نسبت به ارایه هر چه زودتر مدارک و اسناد ادارات استانی تاکید شد.