اخبار > نشست رئیس دانشگاه یاسوج با استاندار و برخی از مدیران کل استان / دکتر عریان: دانشگاه یاسوج برای جلوگیری از تخریب محیط زیست آمادگی دارد/ تاکید استاندار بر رفع مشکلات دانشگاه



سه شنبه ١٤ مرداد ١٣٩٩ :: ٢٣:٠٦

نشست رئیس دانشگاه یاسوج با استاندار و برخی از مدیران کل استان / دکتر عریان: دانشگاه یاسوج برای جلوگیری از تخریب محیط زیست آمادگی دارد/ تاکید استاندار بر رفع مشکلات دانشگاه

نشست رئیس دانشگاه یاسوج با استاندار و جمعی از مدیران کل استانی برای رفع مشکلات و مسایل دانشگاه یاسوج در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

نشست رئیس دانشگاه یاسوج با استاندار و برخی از مدیران کل استان / دکتر عریان: دانشگاه یاسوج برای جلوگیری از تخریب محیط زیست آمادگی دارد/ تاکید استاندار بر رفع مشکلات دانشگاه

 

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر احمد عریان در ابتدای این نشست با تشریح وضعیت گذشته و حال دانشگاه یاسوج گفت: یکی از مهمترین برنامه هایی که دانشگاه یاسوج می تواند انجام دهد و در طی امسال و سالیان گذشته نیز استان درگیر آن بود پروژه های محیط زیستی نظیر اعلام هوشمند حریق جنگلها و وقوع سیل می باشد.

وی بیان داشت: با انجام این پروژه می توان از بسیاری از خسارتهای جبران ناپذیر به محیط زیست جلوگیری کرد.

دکتر عریان همچنین گفت: گروه جنگلداری و منابع طبیعی دانشگاه یاسوج آمادگی دارد در صورت تامین اعتبار در حفظ و نگهداری جنگلها و جلوگیری از خشکیدگی جنگل برنامه های مفیدی را اجرا کند که این پروژه می تواند از سوی سازمان محیط زیست، در دیگر جنگل‌های کشور نیز پیاده شود.

رئیس دانشگاه یاسوج با بیان آمادگی دانشگاه برای ساخت و احداث باغ گیاه شناسی(Botanic Garden) گفت: با راه‌اندازی این پروژه، می توان اصلاح بذر، اصلاح ژنتیکی، کشت بافت و سلول گیاهی، قلمه‌زنی در جهت احیاء جنگل، تامین درختچه و نهال جهت فضای سبز شهرها را در این باغ انجام داد.

دکتر عریان ادامه داد: با توجه به مبانی علم گیاهشناسی، این باغ گردشگران زیادی را به خود جلب خواهد نمود و می تواند یکی از جاذبه های گردشگری علمی و عمومی استان باشد.

 وی در تشریح این موضوع افزود: بخشهای گیاهان دارویی، گیاهان زینتی و دیگر موارد، قسمتهایی از این باغ را تشکیل می‌دهند.

دکتر عریان به توانمندی دانشکده های دانشگاه یاسوج اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به توان علمی دانشکده‌های مهندسی، علوم، نفت و گاز گچساران، صنعت و معدن چرام، دانشکده علوم انسانی و همچنین وجود بیش از 20% نفت و گاز کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه یاسوج می‌تواند پروژه‌های مختلف وزارت نفت را اجرا نماید.

وی افزود: حضور گروه‌های توانمند شیمی، مهندسی شیمی، نفت، گاز، مهندسی مواد، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک ، فیزیک، ریاضی و آمار و رشته‌های مختلف علوم انسانی این امکان را فراهم می‌کند که دانشگاه یاسوج نقش پررنگی در توسعه و بهره‌برداری مناسب‌تر از نفت، گاز  و پتروشیمی کشور ایفا نماید.

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: از استاندار محترم استان می خواهیم برای انجام و واگذاری مگاپروژه‌های نفت از سوی وزارت نفت به دانشگاه یاسوج به ما کمک کنند.

دکتر عریان به افزایش قابل توجه پهنای باند دانشگاه در سالهای گذشته اشاره کرد و بیان داشت: علی‌رغم آنکه پهنای باند دانشگاه از ابتدا ی سال 97 از 110مگابایت به میزان فعلی1200 مگابایت رسیده است، ولی این پهنای باند موجود نیاز فعلی و آینده دانشگاه را پاسخگو نبوده و پیگیر افزایش پهنای باند تا 10 گیگا بایت هستیم.

این مسئول دانشگاهی ابراز امیدواری کرد که با همکاری معاون اول ریاست جمهوری و وزرای نفت و فناوری اطلاعات و مسئولین استانی هم زیرساخت ها تقویت شود و هم پهنای باند مورد نیاز فراهم شود.

رئیس دانشگاه یاسوج یکی از نیازهای دانشگاه را احداث شهرک دانشگاهی عنوان کرد و گفت: در راستای تعامل دانشگاه و صنعت در این دانشگاه احداث شهرک دانشگاهی یک ضرورت انکار ناپذیر است.

وی ادامه داد: دانشگاه به تنهایی قادر نیست که این مسئولیت را به دوش بکشد و نیازمند تعامل و همکاری سایر دستگاه های اجرایی نیز هستیم.

دکتر عریان اظهار داشت: متاسفانه تاکنون به علت نبود مهمانسرای مناسب و در شان این اساتید نتوانستیم کنفرانس های مهمی در استان برگزار کنیم.

وی خواستار تخصیص اعتبار برای احداث شهرک اساتید این دانشگاه شد و گفت: قطعا در صورت ایجاد فضای مناسب برای پذیرایی از مهمان کشوری و بین المللی، دانشگاه یاسوج توان برگزاری سمیناری های علمی بسیاری را دارد.

وی با بیان اینکه نباید همچون گذشته اجازه دهیم کهگیلویه و بویراحمد نام محرومیت را با خود به یدک بکشد، عنوان کرد: برای رفع این عقب ماندگی ها باید دانشگاه را در مسیر رشد و توسعه یاری کرد.

دکتر عریان رسالت اصلی دانشگاه یاسوج را کادرسازی و تربیت نیروی نخبه عنوان کرد و گفت: بسیاری از اساتید این دانشگاه در اقصی نقاط کشور در حال خدمت به جامعه علمی کشور هستند.

وی تاکید کرد: برای ماندگاری این نخبگان در سطح استان باید امکانات و رفاه این افراد نیز فراهم شود.

وی به ظرفیت و پتانسیل‌های این استان اشاره کرد و افزود: همانگونه که دانشگاه یاسوج با عملکرد خود در راستای توسعه علم و دانش و تربیت دانشجویان و نخبگان علمی تاکنون در این مسیر موفق بوده به طور قطع می توان نام کهگیلویه و بویراحمد را در سراسر جهان طنین انداز کرد.

دکتر عریان بیان کرد: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی استان با دانشگاه یاسوج همکاری‌های آموزشی، پژوهشی، اجرایی، مشاوره‌ای و نظارتی بیشتری داشته باشند.

در ادامه این دیدار استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تشکر و قدردانی از زحمات آقای دکتر عریان بابت دغدغه‌مندی وی در معرفی افتخارات و توانمندی‌های دانشگاه یاسوج، حمایت همه جانبه خود از دانشگاه یاسوج را اعلام کرد.

دکتر حسین کلانتری در این نشست با بیان اینکه نقش محوری دانشگاه در پیشرفت و توسعه کشور برکسی پوشیده نیست، اظهار داشت: ما باور داریم که دانشگاه مبدا همه تحولات است.

وی بیان کرد: امروز با توجه به شرایط سخت تحریم بیش از گذشته به تخصص، تعهد و توانایی جامعه دانشگاهی نیاز داریم.

دکتر کلانتری با تاکید بر اینکه حضور دانشگاه یاسوج در بین دانشگاه های برتر دنیا افتخار بزرگی برای این استان است، عنوان کرد: مشکلات این دانشگاه در دیدار با جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر بهداشت به طور ویژه مطرح و پیگیری می شود.

وی تاکید کرد: تمام توان خود را به کار گرفته و پیگیری‌های لازم در رفع نیازمندی‌های دانشگاه از جمله تامین اعتبارات لازم برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز، فراهم نمودن مهمانسرا برای دانشگاه یاسوج، تأمین اعتبار پروژه‌های ناتمام دانشگاه و تأمین اعتبارات لازم برای احداث باغ گیاهشناسی (بوتانیک گاردن) نیز در دستور کار قرار می گیرد.

استاندار تاکید کرد: تمامی دستگاه های اجرایی استان موظفند طرح های مطالعاتی و قراردادهای پژوهشی خود را با دانشگاه یاسوج منعقد کنند.

دکتر کلانتری گفت: کار پایش هوشمند از منطقه حفاظت شده دنا هر چه زودتر باید انجام شود که در این راه می توان از پتانسیل دانشگاه استفاده کرد.

نماینده ارشد اجرایی دولت در استان در بخش دیگری از سخنانش، تصریح کرد: افتخارات علمی دانشجویان و اساتید دانشگاه یاسوج موجب شده نام کهگیلویه و بویراحمد در جهان بدرخشد.

وی همچنین گفت: با توجه به توان و دانش دانشجویان و اساتید این دانشگاه انتظار می رود تولید علم در استان براساس نیازهای بومی مردم استان باشد.

معاون سیاسی استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیرکل محیط زیست، مدیرکل منابع طبیعی، مدیرکل فناوری اطلاعات از جمله مدیران استانی بودند که در این نشست حضور داشتند و آمادگی دستگاههای متبوع خود، برای رفع مشکلات دانشگاه را اعلام کردند.