اخبار > نشست مشترک محیط زیست استان و دانشگاه یاسوج برگزار شد



چهارشنبه ٢ بهمن ١٣٩٨ :: ١٥:٠٣

نشست مشترک محیط زیست استان و دانشگاه یاسوج برگزار شد

نشست مشترک مدیرکل و معاونان سازمان محیط زیست استان با مسئولان دانشگاه یاسوج در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.

نشست مشترک محیط زیست استان و دانشگاه یاسوج برگزار شد

 

به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشگاه یاسوج در این نشست گفت: این دانشگاه یا دارا بودن 6 دانشکده می تواند خدمات مورد نیاز را به دستگاههای استانی ارایه کند.

دکتر احمد عریان افزود: کارهای مقدماتی راه اندازی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست نیز انجام شده که در آینده نزدیک نیز این مهم محقق می شود.

وی اظهار داشت: دانشگاه یاسوج به جایگاهی رسیده است که از خیلی از دانشگاههای جامع کشور جلو زده و در رنکینگهای معتبر بین المللی رتبه های خوبی کسب کرده است.

وی ادامه داد: رتبه دومین دانشگاه برتر کشور و 500 دانشگاه برتر دنیا در رنکینگ معتبر تایمز متعلق به دانشگاه یاسوج شد که بر اساس 13 شاخص آموزشی، پژوهشی روابط بین الملل و اجرایی ارزیابی شد.

دکتر عریان تصریح کرد: دانشگاه یاسوج در بیشتر رنکینگهای معتبر دنیا دارای مقام و رتبه خوبی شده است و اکنون در زمره دانشگاههای خوب کشور و دنیا شده است.

رئیس دانشگاه یاسوج بیان داشت: مسایل و مشکلات محیط زیست باید تشریح و تبیین شده تا با استفاده از اساتید مجرب دانشگاه این مسایل حل شود.

وی با تشکر از حضور و علاقه مدیرکل محیط زیست استان گفت: باید بررسی شود که چگونه می توان با روشهای علمی و خلاقانه به محیط زیست کمک کرد و مشکلات این حوزه را مرتفع ساخت.

مدیرکل محیط زیست استان در این نشست با تقدیر و تشکر از رئیس دانشگاه یاسوج گفت: دغدغه شما برای کمک به محیط زیست و رفع مشکلات آن ستودنی است.

سیداسدالله هاشمی افزود: این استان 1 درصد مساحت کشور را دارد و 312 هزار هکتار از عرصه های مرتعی و جنگلی که بیش از 13 درصد استان را تشکیل می دهد را مدیریت می کنیم.

وی ادامه داد: 26 هزارهکتار از منطقه حفاظت شده دنا که به پارک ملی دنا شده است و بقیه نیز که 255 هزارهکتار جز ذخیره زیست کره دنا است را مدیریت می کنیم که باید کارهای آموزشی و پژوهشی در آن انجام می شد ولی متاسفانه کار خاصی در این عرصه که تنوع زیستی گیاهی و جانوری بالایی دارد تا کنون صورت نگرفته است.

هاشمی با بیان آماری گفت: حدود 20 درصد تنوع زیستی گیاهی و جانوری کشور،  18درصد تنوع گیاهی و 352 گونه مهره دار در استان وجود دارد.

وی ادامه داد: 20 پاسگاه محیط بانی با 80 نفر وظیفه حفاظت از ذخایر ژنتیکی استان را بر عهده دارند.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه نامهربانی های زیادی در خصوص محیط زیست صورت گرفته است اظهار داشت: حفاظت از محیط زیست تنها وظیفه ما نیست و همه باید در حفظ این سرمایه ملی سهیم باشند و نقش جوامع دانشگاهی و فرهیختگان با کارهای آموزشی و فرهنگی می توانند نقش موثرتری در حفظ محیط زیست داشته باشند.

هاشمی با اشاره به اینکه محیط زیست حق نسلهای آینده است تصریح کرد: متاسفانه در این استان بیش از آنکه به فکر حفظ محیط زیست باشیم به دنبال بهره برداری از آن هستیم.

این مقام مسئول محیط زیست با برشمردن مشکلات استان در این حوزه گفت: آلودگی هوا، آلودگی خاک و همچنین فرسایش خاک از جمله مهمترین مشکلات محیط زیست است.

هاشمی ادامه داد: متاسفانه در سالیان گذشته نقش و مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست دیده نشده و باید در این زمینه با سپردن برخی از کارها به مردم آنها را در حفظ محیط زیست دخیل کنیم.

وی افزود: کارهای آموزشی و فرهنگی می تواند دانش مردم را در زمینه حفاظت از محیط زیست بالا ببرد.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه از همکاری دانشگاه استقبال می کنیم بیان داشت: سالانه پایان نامه های زیادی در دانشگاه کار می شود که انتظار داریم بخشی از این پایان نامه های دانشجویی در جهت حل مسایل و مشکلات محیط زیست اختصاص یابد.

هاشمی تصریح کرد: آمادگی انعقاد قرارداد با دانشگاه و استفاده از طرح های پژوهشی اساتید و همچنین تهیه تجهیزات مورد نیاز آنها را داریم.

در ادامه این نشست برخی از اساتید به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند و به ارایه راهکار خواستار همکاری بیشتر و گسترده تر محیط زیست با دانشگاه شدند.