چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣
بـسمه تعالی مشخصات فردی نام: مـحـمد نام خانوادگی: هــوشمند سال تولد: 1352 مرتبه علمی: دانشیار سـوابق تـحصیلی
رشته اصلی: علوم دامی رشته فرعی: تغذیه طیور گروه: علوم دامی دانشکده : کشاورزی پست الکترونیکی: hooshmand@ yu.ac.ir mohammadhoush@gmail.com نشاني محل كار: ياسوج ، دانشگاه ياسوج ، دانشکده کشاورزي، گروه علوم دامی – کد پستي: 74831-75918 تاریخ شروع به کار: 1378/11/18 تلفن محل کار: 31006212-074 ســوابق تـــدریس
تدوین جـزوة درسـی اصول تغذیه دام، خوراک و خوراک دادن، پرورش طیور، عوامل محیطی و تنش سـوابق مـسئولیتهای اجــرایی 1- مدیر گروه علوم دامی دانشگاه یاسوج از دی ماه 1380 تا مهرماه 1383 2- معاونت پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج از مهرماه 1390 تا بهمن ماه 1393 3- مدیر گروه علوم دامی دانشگاه یاسوج از دی ماه 1397 تا آبان ماه 98 4- معاونت علمی دانشگاه علمی کاربردی استان کهگیلویه و بویراحمد از آبان ماه 98 تاکنون طــرحهای تــحقیقاتی بررسی اثرات برنامه های مختلف غذایی در مراحل اولیه پرورش بر عملکرد جوجههای گوشتی هـمکاری با مـجلات و ژورنــال ها به عــنوان داور
راهـنمایی و مـشاوره پــایــان نــامه
مــقالات منتشر شــده (فــارسی وانگلیسی) 1. مرادعلی پور اسما، محقق دولت آبادی مصطفی و هوشمند محمد. 1398. بررسی اثر میوه بلوط و جنس بر چربی محوطه شکمی و بیان ژن لیپاز پانکراس در جوجههای گوشتی. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، شماره 125، صفحات 29 تا 40. 2. عبدالهی پناه عباس، پارسایی سیامک و هوشمند محمد. 1398. اثر بلوک حاوی مواد مغذی بر عملکرد تولیدی و تولید مثلی گوسفند ترکی قشقایی در شرایط عشایری. 1398. نشریه پژوهش در نشخوارکنندگان، دوره 7، شماره 4، صفحات 33 تا 44. 3. مرادعلی پور اسما، محقق دولت آبادی مصطفی، هوشمند محمد و زرین موسی. 1398. اثر یک خوراک غنی از ترکیبات فنلی بر بیان ژنهای آمیلاز و Actin-β در بافتهای کبد و پانکراس جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران، جلد 50، شماره 1، صفحات 79 تا 88. 4. مرادعلی پور اسما، محقق دولت آبادی مصطفی و هوشمند محمد. 1397. اثرات استفاده از سطوح مختلف آرد میوة بلوط در جیرة غذائی بر تغییرات وزن پانکراس و بیان ژن کربوکسیپپتیداز پانکراس در جوجههای گوشتی. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، شماره 121، صفحات 39 تا 52. 5. ندایی فاطمه، هوشمند محمد، پارسایی سیامک و معمار مهرداد. 1396. تاثير میوه بلوط و سطح متيونين جيره بر عملكرد توليدي، وزن برخي اندامها و خصوصيات استخوان درشت نی در مرغ گوشتي. علوم دامی ایران، جلد 48، شماره 2، صفحات 219 تا 228. 6. سالاری حمزه خانی زهرا، هوشمند محمد و پارسایی سیامک. 1396. اثرات افزودن دارچین و آویشن به جیره بر عملکرد و ابقاء نیتروژن جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین. پژوهش های علوم دامی، جلد 27، شماره 1، صفحات 115 تا 128. 7. راهی فاطمه، هوشمند محمد، خواجوی مختار و پارسایی سیامک. 1396. اثر جایگزینی ذرت با میوه بلوط با و بدون افزودن کولین بر عملکرد و ویژگیهای استخوان درشت نی جوجههای گوشتی. مجله تولیدات دامی. دوره 19، شماره 4، صفحات 904-891. 8. شهبازی شورباخلو خدیجه، هوشمند محمد و نقی ها رضا. 1396. اثرات افزودن پودر ساقه و برگ گیاه مسواک (Salvadora persica) و برگ مورد (Myrtus communis) به جیره بر عملکرد و میکروفلورای روده کور جوجههای گوشتی. پژوهش های علوم دامی، جلد 27، شماره 3، صفحات 61 تا 72. 9. ابراهیمی حسین، هوشمند محمد، خواجوی مختار و نقی ها رضا. 1395. اثرات پری بیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی جوجههای گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، جلد 7، شماره 1، صفحه های 60 تا 69. 10. ساعی محمد رضا، نقی ها رضا، هوشمند محمد، شفایی پور آریا، معمار مهرداد و حسینی فر شیما. 1395. اثرات افزودن عصاره گیاه پونه، پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی، برخی از باکتری های دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان. شیلات، مجله منابع طبیعی ایران، دوره 69، شماره 1، صفحه های 115 تا 122. له 11. غریبی ساحره، هوشمند محمد و نقی ها رضا. 1394. تأثیر استفاده از میوۀ بلوط (Quercus brantii Lindl) خام و فرآوری شده در جیره بر عملکرد و فلور میکروبی رودۀ کور جوجههای گوشتی. تولیدات دامی، جلد17 ، شماره 2، صفحه 413-403. 12. کامیاب عبدالرضا و هوشمند محمد. 1382. اثر برنامه تغذیه یک روز در میان بر عملکرد جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران ، جلد 34، شماره 3، صفحه 731 – 723.
13. Amini, Z., Parsaei, S., Houshmand, M. and Naghiha, R. 2019. Effect of Olive leaf powder on performance and ileal bacteria count of broilers. Veterinary Research Forum, 10: 255-259. 14. Ghaedi, L., Houshmand, M. and Parsaie, S. 2018. Performance and tibia characteristics of broilers fed diets containing raw or treated oak acorn (Quercus brantii Lindl). Journal of Animal and Plant Sciences, 28: 38-45. 15. Houshmand, M., Nikozad, M., and Bahreini Behzadi, M. R. 2018. Evaluation of Miswak (Salvadora persica) as an herbal additive in broiler chickens. Poultry Science Journal, 6: 89-97.16. Saeidi, F., Houshmand, M., Parsaei, S. and Zarrin, M. 2017. Potential of oak acorn with and without polyethylene glycol as an alternative to corn in broiler diets. South African Journal of Animal Science, 47: 895-903. 17. Ravangard, A. H., Houshmand, M., Khajavi, M. and Naghiha, R. 2017. Performance and cecal bacteria counts of broilers fed low protein diets with and without a combination of probiotic and prebiotic. Brazilian Journal of Poultry Science, 19, Special Issue, 75-82. 18. Keshavarzi, S., Houshmand, M. and Bahreini Behzadi, M. R. 2017. Age-specific response of broilers to dietary inclusion of a high-tannin feedstuff. Poultry Science Journal, 5 (2): 1-8. 19. Sinaei, Kh. and Houshmand, M. 2016. Effects of dietary inclusion of raw or treated Iranian oak acorn (Quercus brantii Lindl) on the performance and cecal bacteria of broilers. Poultry Science Journal, 4 (1): 73-79. 20. Houshmand, M., Hojati, F. and Parsaiee, S. 2015. Dietary nutrient manipulation to improve the performance and tibia characteristics of broilers fed oak acorn (Quercus brantii Lindl). Brazilian Journal of Poultry Science, 17:393-401. 21. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M. H. and Kamyab, A. 2012. Effects of prebiotic, protein level and stocking density on performance, immunity and stress indicators of broilers. Poultry Science, 91:393-401. 22. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M. H. and Kamyab, A. 2012. Effects of non-antibiotic feed additives on performance, immunity and intestinal morphology of broilers fed different levels of protein. South African Journal of Animal Science, 42:21-32. 23. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M.H. and Kamyab, A. 2011. Effects of non antibiotic feed additives on performance, nutrient retention, gut ph and intestinal morphology of broilers fed different levels of energy. Journal of Applied Poultry Research, 20:121-128. 24. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M.H., Meimandipour, A. and Kamyab, A. and A. Kamyab. 2011. Effects of non antibiotic feed additives on performance, tibial dyschondroplasia incidence and tibia characteristics of broilers fed low calcium diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 3:351-358. 25. Meimandipour, A., Soleimani, F., Houshmand, M., Kasim, A., Bejo, MH., Shuhaimi, M. and Yazid, A.M. 2011. Effects of rough handling on short chain fatty acid production and gastrointestinal pH in broilers and modulatory role of Lactobacilli. African Journal of Biotechnology, 10:17030-17037. 26. Houshmand, M. 2006. Effect of early feeding programs on broiler performance. International Journal of Poultry Science, 5: 1140-1143. 27. Yousefi, K., A. Kamyab, M. Houshmand, and A. Taghipour Farshi. 2001. The effects of early skip-a-day feeding regimen on the performance of Ross male broiler chicken. Poultry Science, 80 (Suppl. 1), 402.
مـقالات هــمایش و کــنفرانس 1. دیورخش، ز.، پارسایی، س.، هوشمند، م.، خواجوی، م. افزایش پایداری اکسیداتیو گوشت سینه جوجههای گوشتی با شیرابهی اتانولی برگ زیتون. پنجمین کنگره ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان، 24 مهرماه 1398، دانشگاه شهید باهنر کرمان. 2. دیورخش، ز.، پارسایی، س.، هوشمند، م.، خواجوی، م. ارزیابی کارکرد پاداکسیدانی شیرابهی اتانولی برگ زیتون بر باکتری های سرمازی گوشت سینه جوجههای گوشتی. پنجمین کنگره ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان، 24 مهرماه 1398، دانشگاه شهید باهنر کرمان. 3. باقری، ف.، هوشمند، م.، کشتکاران، ع. ن.، پارسایی، س.، نقی ها، ر. عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با عصاره ی الکلی برگ زیتون. هشتمین کنگره علوم دامی ایران، 6 و 7 شهریورماه 1397، دانشگاه سنندج. 4. عبدالهی پناه، ع.، هوشمند، م.، پارسایی، س. اثر بلوک لیسیدنی حاوی اوره و ملاس بر عملکرد تولید مثلی گوسفند در شرايط عشايری ايل قشقايی. هشتمین کنگره علوم دامی ایران، 6 و 7 شهریورماه 1397، دانشگاه سنندج. 5. هوشمند، م.، جلال فرد، ف، پارسایی، س. اثرات افزودن برگ زیتون و پونه بر جمعیت باکتری های ایلیوم و چربی محوطه شکمی جوجههای گوشتی، هفتمین کنگره علوم دامی ایران، 17 و 18 شهریورماه 1395، دانشگاه تهران. 6. هوشمند، م.، خرم روز ،ع.، پارسایی، س. تأثیر لسیتین و پودر چویل بر عملکرد جوجههای گوشتی هفتمین کنگره علوم دامی ایران، 17 و 18 شهریورماه 1395، دانشگاه تهران. 7. کشاورزی، ص.، هوشمند، م. بحرینی بهزادی، م.ح. عملكرد جوجههاي گوشتي تغذيه شده با مغز ميوه بلوط دردورههاي مختلف پرورش، ششمین کنگره علوم دامی ایران، شهریور 93، تبریز. 8. نیکوزاد شهرکی، م.، هوشمند،م. بحرینی بهزادی، م.ح. اثر سطوح مختلف پودر ساقه و برگ گياه مسواك بر عملکرد جوجههای گوشتی، شهریور 93، تبریز. 9. سینایی، خ.، هوشمند، م.، نقی ها، ا.، غریبی، س. اثر به کارگیری میوه بلوط فرآوری شده با بیکربنات سدیم بر عملکرد جوجههای گوشتی، همایش ملی بهداشت و پرورش دام و طیور5 دیماه 92، شیراز. 10. غریبی، س.، هوشمند، م.، نقی ها، ا.، سینایی، خ. عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط فرآوری شده با اسید استیک، همایش ملی بهداشت و پرورش دام و طیور5 دیماه 92، شیراز. 11. ابراهیمی، ح.، هوشمند، م.، خواجوی، م. نقی ها، ا.، ابراهیمی، س. اثرات بکارگیری پروبیوتیک، پره بیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد جوجههای گوشتی، ، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان. 12. ابراهیمی، ح.، هوشمند، م.، خواجوی، م. نقی ها، ا.، ابراهیمی، س. ، اثرات بکارگیری پروبیوتیک، پره بیوتیک و مخلوط آنها بر پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان. 13. حجتی، ف، هوشمند ، م.، پارسایی، س، قاعدی، ل. دستکاری جیره برای بهبود عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان. 14. قاعدی، ل.، هوشمند، م.، پارسایی، س، حجتی، ف. اثر روش های مختلف فرآوری بر عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان. 15. هوشمند، م. دامپروری ارگانیک. اولین همایش استانی جهاد اقتصادی با محوریت کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویراحمد، 2 اسفندماه90 یاسوج. 16. Kamyab, A., and M. Houshmand, 2004. The Effect of a Multi-enzyme in Wheat and Barley Based Diets on Broiler Performance. Australian Poultry Science Symposium. Vol. 16: 80-83.
17. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of different feed additives on performance and nutrient retention of broilers fed different levels of energy. Malaysian Society of Animal Production, 30th Annual Conference. 2-5 June 2009, Kota Kinabalu, Malaysia.
18. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of non antibiotic feed additives on performance of broilers fed low calcium diets. International Conference on Animal Health and Human Safety, 6-8 December 2009, Putra Jaya, Malaysia.
19. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of non antibiotic feed additives on tibial dyschondroplasia incidence and tibia characteristics of broilers fed low calcium diets. Malaysian Society of Animal Production, 31th Annual Conference, 6-8 June 2010, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.
20. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of different feed additives on performance of broilers fed different levels of protein. Malaysian Society of Animal Production, 31th Annual Conference, 6-8 June 2010, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.
|