اخبار > بررسی راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال با حضور استاندارکهگیلویه و بویراحمد



شنبه ٢٧ فروردين ١٤٠١ :: ١٤:٣١

بررسی راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال با حضور استاندارکهگیلویه و بویراحمد

دکترکرمی : هرجا علم را به کار گرفتیم موفق بودیم

بررسی راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال با حضور استاندارکهگیلویه و بویراحمد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، جلسه ی هم اندیشی بررسی راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال توسط مقام معظم رهبری ( تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) ، روز چهارشنبه مورخ 1401/1/24از ساعت 18 با حضور استاندار محترم کهگیلویه و بویراحمد ، هیات رییسه دانشگاه یاسوج و مراکز آموزش عالی استان، اعضای هیات علمی دانشگاه یاسوج ، روسای بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری استان در سالن شهید چمران دانشگاه تشکیل شد .


در ابتدای این جلسه جناب آقای دکتر کرمی سرپرست دانشگاه یاسوج ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به میهمانان، اعیاد و مناسبت های جاری را تبریک گفت و ا زحضور فعال و پرشور اعضای هیات دانشگاه در این جلسه قدردانی کرد .

دکتر کرمی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد به خاطر تلاش و ویژگیهای منحصر به فردی که دارند از جمله تسلط بر مسائل ، بی ادعا بودن و صداقت در گفتار و رفتار تقدیر و سپاسگزاری کرد .

سرپرست دانشگاه یاسوج در خصوص نامگذاری سال اظهار امیدواری کرد که این نامگذاری سرآغازی برای توسعه ی کشور و تولید و اشتغال آفرینی همه جانبه باشد .


دکترکرمی در ادامه گفت: مجموعه آموزش عالی کشور سربازان علمی ولایت هستند و در حال حاضر دانشگاههای کشور بازوی توانمند نظام و ولایت می باشند .

دکترکرمی در ادامه اظهار داشت: در سال 1357 تقریبا هیچ چیز نداشتیم، اما الأن به عنوان یک قدرت به ما نگاه می‌شود. چرا که دانشمندان ما با تلاش شبانه‌روزی توانستند این موضوع را به اثبات برسانند که ما چیزی کم نداریم. مقام معظم رهبری هم فرمایششان همین است. اینهمه تأکید بر دانش‌بینان و پشتیبانی از علم به خاطر آگاهی است که رهبری دارند و می‌دانند که ما توانش را داریم.


سرپرست دانشگاه یاسوج عنوان کرد: ما دانشگاهیان استان اگر امکانات داشته باشیم و اگر از بسترهای پژوهشی ما حمایت شود توان کار داریم. می‌توانیم توانمندی‌ها و داشته‌هایمان را جمع کنیم و بر این درصد بالای بیکاری که در قشر تحصیل کرده استان هست پیروز شویم و در مقابل تولید را هم افزایش دهیم و بتوانیم همراه با سایر استان‌های کشور بتوانیم نیاز خودمان را از کشورهای خارجی کم کنیم. وزیر علوم به خوبی اشاره کردند که این شعار برای دانشجویان نیست بلکه یک دستور و فرمان است که توسط فرمانده صادر شده است. ما همگی باید پای کار بیاییم؛ هر چند با قدم‌های کوچک، در نهایت می‌توانیم قدم‌های بزرگ‌تر را برداریم.


سپس حجت‌الاسلام قلندری رئیس دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست عنوان کرد: طبق گزارشات استمراری پایگاه اسکوپوس سهم کشور ما در سال 1996 تقریبا 850 مقاله و رتبه ایران 54 بوده است. در سال 2020، کشور ما ایران 74440 مقاله یعنی بیش از 80 برابر سال 1996 رشد علمی داشته است و این رشد علمی یازده برابر متوسط جهان بوده است.


وی گفت: مقالات هاد پیپر که در سال 2007 یک درصد سهم داشتیم، الأن این سهم ما بیش از 5 درصد شده است. این نشان می‌دهد کشور ما ایران رشد فزاینده‌ای داشته است.

حجت‌الاسلام قلندری ادامه داد: پایگاه مکنزی مقاله‌ای با عنوان «ایران فرصت رشد» منتشر کرده است. در این مقاله آمده است: ایران یکی از بالاترین نرخ مشارکت دانشگاهی در جهان را دارد. این موضوع باعث شده که ایران یکی از 5 کشور برتر جهان در دانش آموختگان رشته‌های فنی و مهندسی باشد.


وی افزود: ظرفیت فوق‌العاده بالای کشورمان را در این گزارش می‌توانیم ببینیم. اگر ما دنبال این هستیم که تولید ما رشد پیدا کند چاره‌ای نداریم جز اینکه به مقام علم توجه کنیم. اما متأسفانه صنعت ما ارتباط کمی با دانشگاه‌ها دارد. ما ظرفیت بالایی داریم ولی نتوانسته‌ایم زیاد استفاده کنیم. اگر ما می‌خواهیم تولیدمان رشد کند باید مولدان، دانش و دانشگاهمان را حمایت کنیم.


ما یک قدم تا تولید ثروت داریم و این قدم هم تولید از حمایت و دانشگاه است. با این حمایت هم می‌توان اقتصاد و تولید را نگاه داشت. همه بخش‌های دولتی باید دقت خیلی جدی بر اصل 44 داشته باشند. در دوره‌ای کارخانه‌ها را به نام بخش خصوصی دادند رفت. حمایت باید در کنار نظارت باشد.

وی در پایان خطاب به اساتید دانشگاه گفت: انشاالله تلاش شبانه‌روزی شما در مسیر رشد اقتصادی و همه‌جانبه ایران در همه عرصه‌ها خواهد بود.


در این جلسه هم دکتر علی اکبرنیکوکار از اعضای هیات علمی دانشگاه یاسوج و دارای طرح حفاظت هوشمند در عرصه های طبیعی و جنگل ها، ابراز داشت: وظیفه ما استادان دانشگاه ایجاد خودباوری در دانشجویان است.

دکتر علی اکبر نیکوکار تاکید کرد: برخی دانشجویان روحیه خودباوری ندارند در صورتی که می طلبد حمایت شوند تا شکوفا شوند.


وی ادامه داد: طرح بنده در راستای حفاظت هوشمند از جنگل ها و منابع طبیعی استان است و در مواقع آتش سوزی، تیر اندازی و شکار تا حد زیادی جلو این معضلات گرفته خواهد شد.

تولیدات دانش بنیان در استان می توانند به مرحله صادرات برسند.


دکترعلی رضا منفرد دانشیار دانشگاه یاسوج که ایده وی سبب شده تا کلونی زنبور گرده افشانی که پیش از این وارد کشور می شد را تولید کند، گفت: ما پنجمین شرکت تولید کننده این کلونی ها هستیم.

وی افزود: کلونی های تولید شده در بیشتر استان های کشور توزیع شده است.

دکترمنفرد ابراز داشت: امید است کشور را از واردات این کلونی ها بی نیاز و سپس به سمت صادرات پیش رویم.

وی تاکید کرد: کار دانش بنیان کار لوکس نیست و نیاز به خودباوری دارد.


کارگروهی بر مبنای کارهای اجرایی با ریشه علمی و دانش بنیان تشکیل می شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارگروهی در استان متشکل از دانشگاهیان و افراد تاثیر گذار در حوزه دانشگاه و صنعت در راستای تحقق شعار سال و بر مبنای کارهای اجرایی با ریشه علمی و دانش بنیان تشکیل می شود.

دکتر سید علی احمد زاده اظهار داشت: پیشنهاد این است در این کمیته و یا کمیسیون در استان گفتمانی را شروع کنیم که چگونه می توان کارها را به سمت دانش‌بنیان سوق داد.

دکتراحمد زاده عنوان کرد: باید دانشگاه وارد میدان شود و راهکار های مشخصی برای برون رفت از این وضعیت فعلی استان ارایه شود و به سمت تولید دانش بنیان  گام برداشته شود.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد به صورت مصداقی به برخی از مشکلات استان در حوزه های عمرانی اشاره کرد و گفت اکنون به دلیل کمبود قیر مشکلاتی در استان وجود دارد دانشگاهیان با تفکر دانش بنیان خود باید بگویند که به غیر از قیر چگونه می توان برای راهسازی اقدام دیگری انجام داد و یا اینکه برای مثال به غیر از بتن چه روش دیگری را می‌توان برای پل سازی و سایر ابنیه در نظر گرفت.


وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته که در محضر ایشان بودیم به طور موکد بر بحث تولید دانش بنیان و اشتغال تاکید کردند و این موضوع بسیار مهم و حیاتی است.

دکتراحمد زاده عنوان کرد: پاشنه آشیل کشور در بحث اقتصاد است و برای اینکه در کشور تحول ایجاد شود باید به تولید دانش بنیان توجه داشت و در این رابطه از دانشگاه کمک گرفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وضعیت را از پشت میزها نمی توان تشخیص داد و باید وارد میدان بود و علم را پای کار آورد تا تحول صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: مبنای عمده شرکت ها و واحد های تولیدی استان هنوز کار سنتی است که باید به روز شوند چنانچه تولید دانش بنیان توسعه یابد بهره وری افزایش و اشتغال زیاد می شود.

 احمد زاده بیان کرد: استان در زمینه برخی آسیب های اجتماعی همچون خودکشی رتبه نگران کننده ای دارد و در زمینه اشتغال نیز به ویژه اشتغال بانوان و خودکشی زنان وضعیت مطلوب نیست.

این نشست تا اذان مغرب همراه با نماز جماعت و پذیرایی افطار توسط دانشگاه یاسوج ادامه داشت .