سه شنبه ١٧ تير ١٣٩٩ :: ٠٠:٥٤

رئیس دانشگاه یاسوج: از پتانسیل مدیران ملی و منابع ملی برای توسعه استان استفاده شود

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: باید از پتانسیل مدیران ملی این استان و منابع ملی برای توسعه استان استفاده شود.

رئیس دانشگاه یاسوج: از پتانسیل مدیران ملی و منابع ملی برای توسعه استان استفاده شود

به گزارش روابط عمومی، دکتر احمد عریان در نشست کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری استان گفت: این استان در زمینه های مختلف نظیر آب، نفت، منابع طبیعی، صنایع دستی، گردشگردی و ... دارای مزیت است و باید از پتانسیلهای موجود برای توسعه استان استفاده کرد.

وی ادامه داد: برای این مهم می توان از توان محققان و پژوهشگران استانی استفاده شود.

دکتر عریان بیان داشت: دستگاههای اجرایی و دولتی استان که اعتباراتی را برای کارهای پژوهشی دارند به سمتی هدایت کنند که نیازهای خود را به پژوهشگران اعلام کنند.

وی با اشاره به شیوه های جذب این منابع افزود: این منابع می تواند در قالبهای گوناگون به استان و پژوهشگران تخصیص یابد. بخش زیادی از جنگلهای کشور در این استان هست. منابع طبیعی، داروهای گیاهی، صنایع دستی و... نیز در این استان هست منابع ملی برای تحقیق در این زمینه ها می تواند به استان اختصاص یابد.

رئیس دانشگاه یاسوج تصریح کرد: البته دستگاههای مرتبط نیز باید به صورت فعال طرحهای خود را به کشور ارایه داده و پیگیر باشند.

دکتر عریان بیان داشت: نهادریاست جمهوری، معاونت علمی ریاست جمهور، معاونت مناطق محروم، منابع طبیعی، وزارت نفت، میراث فرهنگی و گردشگری از نهادهایی هستند که میتوانند کمک کنند.

وی با ذکر یک مثال گفت: این استان دارای مزیتهای خوبی در گردشگری است و هیچ چیز از مکانهای خوب گردشگری دنیا کم ندارد و می توان با پیگیری و آوردن مسئولان کشوری میراث فرهنگی به استان آنها را برای تخصیص اعتبارات مطلوب ترغیب کرد.

وی به کارکرد کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری استان اشاره کرد و گفت: این کمیته باید مطالبه گر باشد و با جدیت دنبال انجام پروژههایی در جهت رفع محرومیت استان باشد. دانشگاهها و اساتید خوبی در این استان هستند که هم در کشور و هم در دنیا صاحب رتبه و جایگاه هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.

رئیس دانشگاه تاکید کرد: پروژههای مختلف و سنگین و فناورانه را می توان با تکیه بر توان علمی همین دانشگاهها در جهت رفع محرومیت استان به سرانجام رساند.

معاون پشتیبانی و توسعه منابع استانداری با تاکید بر اینکه، دستگاه های اجرایی باید مطالبه گر و در پی مطالبات پژوهشی باشند تاکید کرد: دستگاه های اجرایی باید مدافع مسائل مطالعاتی، تحقیقاتی و پژوهشی باشند.

آذر صفایی نیا با بیان اینکه همه ظرفیت های علمی، تخصصی و تحقیقاتی را فعال کردیم تا اینکه باری بر دوش دستگاه های اجرایی برداشته شود و فعالیت ها رویکرد علمی و دانش بنیان پیدا کنند تاکید کرد: حضور دانشگاهیان به دلیل نگاه علمی به مسائل در جلسات ضروری است.

وی به عمل و انجام تکلیف قانونی در حوزه پژوهش تاکید کرد و افزود: دستگاه های اجرایی یک درصد سهم پژوهش را هزینه کنند تا از بازگشت آن جلوگیری شود و بتوانیم سهم بیشتری را در این خصوص در سطح ملی مطالبه کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه وبویراحمد به بهره گیری از ظرفیت ها و فرصت های قانونی که در حوزه پژوهش وجود دارد تاکید کرد و گفت: باید همه نگاه ها توسعه محور، فنآورانه و علمی باشند.

صفایی نیا افزود: ما چشم به راه همه دانشگاهیان، پژوهشگران و محققین استان هستیم و از همه دانشگاه های استان برای مشارکت در اجرای پروژه های تحقیقاتی در استان دعوت و استقبال می کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: همه دستگاه های اجرایی استان طرح ها و پروژه های تحقیقاتی خود را در سامانه ثبت کنند.

وی تصریح کرد: اولویت و محورهای پژوهشی سال ۹۹ استان مشخص شده است وهمه طرح ها و پروژه ها کاربردی هستند.

صفایی نیا افزود: سال گذشته هفت میلیارد ریال اعتبار پژوهشی دستگاه های اجرایی استان بود و تلاش براین است تا بتوان اعتبار بیشتری را در سال جاری تامین کنیم.